Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ημερίδα: «Η αναπηρία ως κίνητρο δημιουργίας: Η περίπτωση του Toulouse Lautrec»

Ανθρωποι που μετουσίωσαν την αναπηρία τους σε δημιουργική πνοή, είδαν τον κόσμο με διαφορετική ματιά και άντλησαν έμπνευση από τον πόνο, στοχεύοντας στην ομορφιά. Η περίπτωση του Τουλούζ Λοτρέκ είναι μία χαρακτηριστική έτοια στην ιστορία της τέχνης, αν και σε καμία περίπτωση μοναδική. Στην ημερίδα που διοργανώνεται στο Τελλόγλειο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους που ζουν ανάμεσα μας, ασθενείς που βρήκαν τον τρόπο να μεταμορφώσουν τον πόνο σε Τέχνη. 
Ημερίδα με θέμα «Η αναπηρία ως κίνητρο δημιουργίας: Η περίπτωση του Toulouse Lautrec» διοργανώνει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 από τις 17:00 ως τις 21:00 το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, σε συνεργασία με τον καθηγητή Ορθοπαιδικής και Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΓΝ «Παπαγεωργίου» κ. Γεώργιο Καπετάνο, στο πλαίσιο της έκθεσης «Henri de Toulouse Lautrec».

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται το ιατρικό σκέλος της ασθένειας του Lautrec. Στο δεύτερο μέρος θα συζητηθούν οι συνέπειες, οι επιπτώσεις της νόσου στη ζωή, στην τέχνη, στο κοινωνικό περιβάλλον, ενώ ασθενείς θα μιλήσουν για τις δικές τους ιστορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου