Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

“Αποτυπώματα” 2010 - Έκθεση Ζωγραφικής & Κατασκευών

Στην προσπάθεια να δημιουργήσει ευκαιρίες για συνάντηση όλων των ομάδων νέων και να ξεκλειδώσει την αμηχανία της πρώτης επαφής με το “διαφορετικό”, ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τα “Αποτυπώματα”, σε συνεργασία με το Μουσείο Βορρέ.
Μια έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών με έργα παιδιών και νέων, που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μαζί: παιδιά και νέοι που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (από ιδρύματα, κοινωνικούς φορείς και ειδικά σχολεία) μαζί με παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και φοιτητές. Η τέχνη λειτουργεί λυτρωτικά για όλες τις ομάδες νέων.

Ζωγραφίζοντας δίχως διακρίσεις, όλοι μαζί, τους δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα δικό τους κώδικα επικοινωνίας, χωρίς λογοκρισία και διαμεσολαβητές. Χτίζουν μέσα από τη δημιουργική διαδικασία σχέσεις οικειότητας, κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής.

Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα της πώλησης των έργων διατίθενται αποκλειστικά στους κοινωνικούς φορείς που συμμετείχαν.

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010, στις 19:00 στο Μουσείο Βορρέ 
Διάρκεια Έκθεσης: Από 19 Νοεμβρίου έως 28 Νοεμβρίου 2010

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων:
Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Πολιτισμού και Τουρισμού

Μουσείο Βορρέ
Πάροδος Διαδόχου Κωνσταντίνου 1, Παιανία, Αττική
Τηλ.: 210 66.42.520 & 210 66.44.771

Σ.Κ.Ε.Π.
Τηλ: 211 80.09.876
Email: skep.association@yahoo.com, www.skep.gr

Πηγή: YesKid

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό! Θα προσπαθήσω να πάω στα εγκαίνια! Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Φιλιά

    Ντόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή