Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ECOMOBILITY – Έκθεση έργων μαθητών στο αεροδρόμιο

Τα έργα που βραβεύτηκαν καθώς και επιλεγμένες δημιουργίες των εργασιών των ομάδων των μαθητών, θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση αφιερωμένη στην Εκστρατεία ECOMOBILITY. Oι εργασίες και οι παραγωγές φέτος θα παρουσιαστούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα Μέσα Νοεμβρίου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης. Η επιλογή μετακίνησης βοηθά να συμπίπτει η έκθεση με τον εορτασμό της Εβδομάδας Μετακίνησης των Σεπτέμβριο, καθώς και την υποδομή της νέας περιόδου της εκστρατείας, προωθώντας παράλληλα το μήνυμα της Οικολογικής Μετακίνησης στους επιβάτες των αεροπορικών εταιριών.
Η λειτουργία της έκθεσης, θα είναι καθημερινά 24 ώρες, και θα παρουσιάζονται μακέτες, φωτογραφίες, αφίσες και video που δημιούργησαν οι ομάδες των μαθητών. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί η φωτογραφική έκθεση «Ταξιδεύοντας με τις Θαλάσσιες Χελώνες στη Μεσόγειο» από τη Δευτέρα 3 Μαΐου και για τέσσερις μήνες με αφορμή το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας.

Πρόκειται για μια περιήγηση στην υποθαλάσσια βιοποικιλότητα της Μεσογείου, που η προστασία της αποτελεί τον κύριο σκοπό του MEDASSET. Μέσα από τις 30 φωτογραφίες της έκθεσης οι επισκέπτες θα απολαύσουν την άγρια χλωρίδα και πανίδα της Μεσογείου και θα ενημερωθούν σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν: κλιματική αλλαγή, εισβολή ξένων χωρο-κατακτητικών ειδών, ρύπανση, υπερίσχυσης, καταστροφή οικοσυστημάτων.

Πηγή: Ecomobility

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου