Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

7 ιδέες για παιχνίδια μίμησης στο σπίτι

Πολλές φορές θα δείτε, ότι στο παιδί σας αρέσει να μιμείται άλλους ανθρώπους ή ζώα και να παριστάνει ρόλους που έχει δει κάπου ή φαντάζεται με το μυαλό του. Ας δούμε με ποιους απλούς τρόπους μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιχνίδι μίμησης στο σπίτι και να διασκεδάζετε παρέα.
Το παιχνίδι μίμησης δίνει στο παιδί την ευκαιρία να αναπτύσσει τη φαντασία του, να εκφράζεται με το δικό του τρόπο, να δοκιμάζει νέους ρόλους και να αναπτύσσει την ικανότητα επικοινωνίας. Εσείς δεν έχετε παρά να το ενθαρρύνετε!

Παντομίμα: Εσείς ή το παιδάκι σας παριστάνετε κάποιο ζώο, αντικείμενο ή μια κατάσταση και ο άλλος προσπαθεί να μαντέψει ποιο είναι αυτό.

Μασκαρέματα: Ντυθείτε με περίεργα ρούχα και υφάσματα, βάψτε τα πρόσωπά σας (με υποαλλεργικά καλλυντικά και χρώματα) και παίξτε ρόλους.

Βιβλία: Διαβάζετε ιστορίες με ήρωες και τις περιπέτειές τους και αφήστε το παιδί να σκεφτεί και να δώσει την εξέλιξη της ιστορίας. Αλλάζετε τη χροιά της φωνής σας ανάλογα με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας και τα συναισθήματα που εκδηλώνονται από την ανάγνωση.

Σύννεφα: Καθίστε κοντά στο παράθυρο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού και κοιτώντας τα σύννεφα στον ουρανό, ανταλλάξτε απόψεις για το τι σας θυμίζουν. Φαντασία στα… ύψη!

Μουσική: Βάλτε μουσική και χορέψτε μέχρι τελικής πτώσης. Βάλτε διαφορετικά είδη και ανάλογα με τα λόγια ή τη μουσική, εκδηλώστε ελεύθερα τα συναισθήματα που σας προκαλούνται.

Επιτραπέζια και παιχνίδια καρτών: Στα καταστήματα παιχνιδιών θα βρείτε πολλά επιμορφωτικά παιχνίδια ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων που ενθαρρύνουν τη μίμηση.

Επαγγέλματα: Ρωτήστε το παιδί σας, ποια επαγγέλματα θα του άρεσε να κάνει (π.χ. μουσικός, πυροσβέστης, γιατρός, κομμωτής, κ.λπ.), προμηθευτείτε παιδικά αξεσουάρ από τα καταστήματα παιχνιδιών και δώστε του να ευκαιρία να εκδηλώσει το… ταλέντο του!

Πηγή: YesKid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου