Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ενα Special γκολ από τον αθλητή των Special Olympics Μανώλη Ταμπακάκη για το Unity Cup στο Κέιπ Τάουν

Η αναμνηστική φωτογραφία της Μεικτής Κόσμου Special Olympics και της Μεικτής Προσωπικοτήτων για το Unity Cup στο Στάδιο Γκρίνποϊντ, Κέιπ Τάουν. Ο πρώτος σκόρερ (λεπτομέρεια) Μανώλης Ταμπακάκης δίπλα στον Μισέλ Πλατινί της UEFA, με πίσω του τον δρα Τίμοθι Σράιβερ-Κένεντι, πρόεδρο της S.Ol. Ιnternational.

...κι έγινε «ο 24ος παίκτης της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ», όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος». Ο Μανώλης σε αντίθεση με την Εθνική μας «έγινε πρώτος σκόρερ στον αγώνα που δόθηκε μεταξύ μεικτής Κόσμου Special Olympics και μεικτής Κόσμου Προσωπικοτήτων για το Unity Cup στο Στάδιο Green Point στο Cape Town «και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στους Παγκόσμιους Αγώνες της Αθήνας, όπως είχε αναδειχθεί και στη Σαγκάη πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο», κατά δήλωση της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2011 κ. Γιάννας Δεσποτοπούλου.

Ο αγώνας έγινε πριν από την αναμέτρηση Γερμανίας - Αργεντινής και συγκέντρωσε όλες τις προσωπικότητες του Mundial, όπως είναι ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, ο πρόεδρος της FIFA Γιόζεπ Μπλάτερ και της Νότιας Αφρικής Τσέικομπ Ζούμα, με παρόντα τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics Dr. Timothy Schreiver - Kennedy, που αμέσως μετά τον αγώνα, που έληξε με 2-2, δήλωσε: «Ηταν ένα μοναδικό γεγονός, που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη όλων μας». Ας σημειωθεί πως και το άλλο γκολ το σημείωσε ο Σέρβος Μίραν Μπρέγιτς, μετά τον Μανώλη Ταμπακάκη. Οι δύο εκπρόσωποι της Ευρώπης ήταν οι σκόρερ που έφεραν ισοπαλία με τη μεικτή Προσωπικοτήτων Κόσμου, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Αλαν Σίρερ, ο Κλάρενς Ζέεντορφ, ο Κέβιν Κινγκ και η Κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί, η πρωταγωνίστρια των ταινιών «Αναμνήσεις μιας γκέισας» και «Τίγρης και Δράκος». Το Unity Cup διεξήχθη για πρώτη φορά και θα αποτελεί στο εξής καθεστώς σε όλες τις τελικές φάσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Διοργανώθηκε από τη FIFA, τα Special Olympics International, με χορηγία Coca Cola.

Eκείνο που μετράει είναι οι δηλώσεις του Μανώλη Ταμπακάκη: «Ενιωσα πολύ χαρούμενος που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας. Γνώρισα νέους φίλους από όλο τον κόσμο, είδα από κοντά γνωστούς ποδοσφαιριστές και πανηγύρισα το πρώτο γκολ της ομάδας μου», είπε, όλος ένα χαμόγελο ευτυχίας, ο Μανώλης Ταμπακάκης, που στην αναμνηστική φωτογραφία, είναι δίπλα στον Μισέλ Πλατινί, και είναι πίσω του ο πρόεδρος των Special Olympics International Δρ Τίμοθι Σράιβερ - Κένεντι. Ο προβολέας στον πρωταθλητή της ζωής.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου