Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η δασκάλα, η µαθήτρια και οι... λαγοί

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ Γερµανία απάλλαξε από κάθε κατηγορία µια µαθήτρια, η οποία διέδιδε στο σχολείο της ότι µια καθηγήτρια πάσχει από «λαγοφοβία», σε µια ασυνήθιστη περίπτωση µήνυσης για συκοφαντική δυσφήµιση. Τη µήνυση κατέθεσε η 60χρονη καθηγήτρια Γεωγραφίας Μάριον Β. εις βάρος της 16χρονης µαθήτριας Κιµ Π. επειδή η τελευταία ισχυριζόταν ότι η καθηγήτριά της φοβόταν παθολογικά τους λαγούς. Οι ισχυρισµοί της Κιµ, πάντως, ήταν απολύτως ακριβείς.
Σύµφωνα µε τα γερµανικά µέσα ενηµέρωσης, όλα άρχισαν όταν η µαθήτρια µπήκε στην τάξη µε έναν λαγό. Στη θέα του, η καθηγήτρια ξέσπασε σε κλάµατα και βγήκε τρέχοντας από την αίθουσα. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο φόβος της καθηγήτριας για τους λαγούς είναι πραγµατικό γεγονός και ότι ως εκ τούτου δεν ευσταθεί η κατηγορία περί συκοφαντικής δυσφήµισης. Μια καταδικαστική απόφαση για την Κιµ θα σήµαινε ένα πρόστιµο ύψους 5.000 ευρώ και την υποχρέωσή της να µην εµφανιστεί ποτέ ξανά στην τάξη της µε έναν λαγό στα χέρια – τουλάχιστον ενώπιον της καθηγήτριάς της.

Εφιάλτης
Για τη Μάριον Β. οι λαγοί πρέπει να είναι ένας πραγµατικός εφιάλτης, καθώς µετά το επεισόδιο εγκατέλειψε τα διδακτικά της καθήκοντα, ενώ δεν παρουσιάστηκε ούτε στο δικαστήριο δηλώνοντας ασθενής. Ανάλογη µήνυση είχε καταθέσει και το 2008 εις βάρος ενός µαθητή, την οποία απέσυρε όµως όταν εκείνος συµφώνησε να µη διαδίδει το µυστικό της καθηγήτριας στους υπόλοιπους µαθητές του σχολείου. Η υπόθεση δεν άφησε χωρίς σηµάδια ούτε τη µαθήτρια. Σύµφωνα µε τη µητέρα της, η δίκη προκάλεσε τέτοιο άγχος στην Κιµ ώστε οι επιδόσεις της στο σχολείο έπεσαν κατακόρυφα, µε αποτέλεσµα να κινδυνεύει να επαναλάβει την ίδια τάξη.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου