Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Δώρα Μούτσιου

Υπερήφανους όλους τους Έλληνες έκανε η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια της Σκοποβολής ατόμων με αναπηρία Δώρα Μούτσιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής Ατόμων με αναπηρία που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας αφού κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Σκοποβολής να ισοφαρίσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ κάνοντας επίδοση 600/600!!! στο Πρηνηδόν με αεροβόλο τουφέκι και να μπει στον τελικό του αγωνίσματος καταλαμβάνοντας τελικά την 5η θέση.
Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος σε όλη τη διάρκεια του αφού 10 σκοπευτές είχαν την ίδια επίδοση με αποτέλεσμα η Δώρα βάση κανονισμών έχοντας καλύτερη γενική βαθμολογία να περάσει στον τελικό όπου μέχρι την έκτη βολή διεκδικούσε ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Η Δώρα αγωνίστηκε με τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου και απέδειξε ότι με σκληρή δουλειά , υπομονή και αγάπη για ότι κάνεις όλα είναι πιθανά κάνοντας μας έτσι και μας να δακρύσουμε για την τόσο σπουδαία επιτυχία της.

Η Ελληνική αποστολή στο σύνολό της είχε την καλύτερη παρουσία που έχει επίδειξη ποτέ η Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στο άθλημα της Σκοποβολής. Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από τους: Μούτσιου Δώρα (αεροβόλο τουφέκι) , Ζαμπούρα Ελενη ( αεροβόλο πιστόλι) , Κατερίνα Παναγιώτου ( αεροβόλο πιστόλι) , Κακοσαίος Ευάγγελος (αεροβόλο τουφέκι) , Καρυώτης Δημήτρης ( αεροβόλο πιστόλι) , Νίκος Βουδούρης , Θοδωρής Κοταράς , Χαριτάκη Ρέα , Γιάννης Σπυρίδωνος και αρχηγός αποστολής από την Ομοσπονδία η κυρία Κωνσταντινιά Σωτηριάδη .Να σημειωθεί ότι η Ελληνική αποστολή αποχώρησε από την τελετή έναρξης των αγώνων διότι τα Σκόπια εμφανίστηκαν με την ονομασία < <Μακεδονία>> προκαλώντας μεγάλη δυσφορία σε όλους και μάλιστα απειλήθηκε η οριστική αποχώρηση της Εθνικής μας ομάδας από τους αγώνες , ακολούθησε έντονη διαμαρτυρία και το θέμα έφτασε μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να αναγκαστούν να ζητήσουν συγνώμη. Ευχόμαστε στην Δώρα να είναι δυνατή και να μας γεμίζει συγκινήσεις και επιτυχίες σαν και αυτή που ζήσαμε στο Ζάγκρεμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου