Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Υγιέστερα παιδιά μεγαλώνουν οι μητέρες που εργάζονται «part-time»

Νέα έρευνα από την Αυστραλία δείχνει ότι οι μητέρες που εργάζονται «part-time» μεγαλώνουν υγιέστερα παιδιά σε σύγκριση τόσο με τις μητέρες που δουλεύουν «full-time» όσο και με τις μητέρες που δεν εργάζονται!
Η μελέτη, η οποία περιλάμβανε περισσότερα από 4.500 παιδιά προσχολικής ηλικίας, βρήκε ότι τα παιδιά που οι μητέρες τους έχουν εργασία μερικής απασχόλησης τρώνε λιγότερο «junk food», βλέπουν λιγότερη τηλεόραση και έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν προσωπικές συνεντεύξεις με τις μητέρες και μέτρησαν το ύψος και το βάρος των παιδιών σε ηλικία 4 έως 5 ετών και στη συνέχεια έκαναν τις ίδιες μετρήσεις δύο χρόνια αργότερα, όταν τα παιδιά είχαν ηλικία 6 έως 7 ετών.

Οι ερευνητές του University of New England πιστεύουν ότι το εκπληκτικό αυτό εύρημα μπορεί να οφείλεται στο ότι οι μητέρες που δουλεύουν part-time είναι πιο ευσυνείδητες τα διαστήματα που έχουν περισσότερο χρόνο για να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Jan Nicholson, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, δήλωσε: «Όταν οι μητέρες δουλεύουν part-time, προφανώς υπάρχει κάτι στον τρόπο που οργανώνεται το σπίτι και στον τρόπο που οι γονείς φροντίζουν τα παιδιά τους που είναι προστατευτικό».

Ο λόγος για τον οποίο οι μητέρες που δεν εργάζονται καθόλου και μένουν σπίτι έχουν πιο χοντρά και λιγότερο υγιή παιδιά, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν περισσότερο χρόνο για να εφαρμόσουν υγιεινές συνήθειες, δεν είναι πλήρως κατανοητό και οι ερευνητές δηλώνουν ότι απαιτείται πιο λεπτομερής εξέταση της δυναμικής της οικογενειακής ζωής.

Πηγή : Απογευματινή, 6/3/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου