Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Μήνυση στο σχολείο για διατάραξη κοινής ησυχίας!


Mε υπεύθυνους μπαρ και κέντρων διασκέδασης που κατηγορούνταν ότι έπαιζαν μουσική σε ώρες κοινής ησυχίας γέμισε πρόσφατα το Δικαστικό Μέγαρο των Ιωαννίνων. Μεταξύ των... ταραξιών; Και ένα σχολείο της πόλης!
Ο διευθυντής και ο υπεύθυνος του ολοήμερου σχολείου του 21ου Δημοτικού Σχολείου στα Σεισμόπληκτα κατηγορούνταν ότι έβγαζαν τα παιδιά διάλειμμα σε ώρα κοινής ησυχίας!

Μήνυση εναντίον τους είχε καταθέσει ένας γείτονας, ο οποίος ενοχλούνταν από το παιχνίδι και τις φωνές των παιδιών το μεσημέρι. Ο γείτονας, προφανώς, δεν άντεχε ούτε ένα δεκάλεπτο το παιχνίδι των 34 μαθητών του ολοήμερου σχολείου και, έτσι, αποφάσισε να πάρει τα μέτρα του και να ζητήσει την κατά γράμμα εφαρμογή της νομοθεσίας.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε πριν τρία χρόνια. Με αίτησή του στον δήμο Ιωαννιτών, που είναι και υπεύθυνος για τη λειτουργία των σχολείων, έκανε γνωστή την όχλησή του από μαθητές αλλά και από εξωσχολικά άτομα, τα οποία παίζουν στην αυλή του σχολείου όταν αυτό δεν λειτουργεί.

Τον Οκτώβριο του 2009 ήρθε και η μήνυση κατά του σχολείου, με την οποία κατήγγειλε ότι η διεύθυνση και οι δάσκαλοι δεν μερίμνησαν ώστε οι μαθητές να μη βγαίνουν στην αυλή τις ώρες κοινής ησυχίας.

Στο πλευρό των διωκώμενων μαθητών έσπευσαν τόσο η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων όσο και ο Σύλλογος Δασκάλων του Νομού. «Θα πρέπει να φιμώσουμε τα παιδιά; Αυτό μας λένε κάποιοι; Το ολοήμερο σχολείο είναι θεσμός. Τι πρέπει να κάνουν δηλαδή οι κάτοικοι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Αθήνα και ο Πειραιάς, όπου ακόμα υπάρχουν σχολεία με απογευματινή βάρδια;» διερωτήθηκε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γρηγόρης Τζίμας.

Η Δικαιοσύνη, πάντως, αθώωσε το σχολείο για... τη φασαρία.

Πηγή: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου