Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Very Special Arts Hellas: Ο «Φιλάργυρος» του Μολιέρου



Η Very Special Arts Hellas είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που οι δράσεις της στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με αναπηρίες και στην ισότιμη συμμετοχή τους στην πολιτιστική ζωή. Η μουσικοθεατρική ομάδα είναι η πρώτη ομάδα που ίδρυσε η Very Special Arts Hellas. Πολλά από τα σημερινά μέλη της – νέοι με νοητική υστέρηση και εθελοντές – έπαιξαν σε όλες τις παραστάσεις που έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα της Αθήνας και της περιφέρειας.

Φέτος η ομάδα παρουσιάζει τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου σε μια ελεύθερη απόδοση, που αφήνει περιθώρια στην δημιουργική έκφραση των μελών της ομάδας. Τα μέλη πλαισιώνουν την παράσταση με ζωντανή μουσική – που είναι γραμμένη ειδικά για το έργο - τραγούδια και χορό.

Η παράσταση «Ο Φιλάργυρος» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010, ώρα: 10:30 π.μ. (μόνο για σχολεία) και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010, ώρα: 7:00 μ.μ. στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων (Τιμοκρέοντος 6α – Νέος Κόσμος, πίσω από την εκκλησία του Αγ. Σώστη.

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Το θέατρο είναι προσβάσιμο – απαραίτητη η κράτηση για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων

Για πληροφορίες: τηλ. 210 7710847
Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Marfin και του Πολιστισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.

πληροφορίες για το φορέα:
VERY SPECIAL ARTS HELLAS - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣΗ VSA HELLAS
Λειτουργεί τακτικά τρεις ομάδες για θέατρο - μουσική, εικαστικά και χορό που έχουν αναπτύξει πλούσια δράση. Οργανώνει για άτομα με και χωρίς αναπηρίες εκθέσεις, παραστάσεις, εκπαιδεύσεις, καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια και άλλες πρωτοποριακές δραστηριότητες. Στον πολιτιστικό τομέα εκπονεί το πρωτοποριακό πρόγραμμα ακουστικής περιγραφής θεατρικών παραστάσεων για άτομα με προβλήματα όρασης.Κάνει τακτικές ξεναγήσεις για άτομα με αναπηρίες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και έχει προχωρήσει στη δημιουργία προσαρμοσμένου δανειστικού εκπαιδευτικού υλικού. Διεξάγει έρευνα για την προσβασιμότητα των πολιτιστικών χώρων και την ευαισθητοποίηση των εργαζόμένων σ' αυτούς. Υλοποιεί, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών σε θέματα αναπηρίας μέσα από βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια.H VERY SPECIAL ARTS HELLAS - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ είναι εταιρεία μη κερδοσκοπική, ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί το Ελληνικό σκέλος της διεθνούς οργάνωσης VSAarts.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση:ΔΑΦΝΗΣ 8, ΖΩΓΡΑΦΟΥ 157 72 ΑΘΗΝΑ
Χώρα:Ελλάδα
Τηλέφωνο:210-7710847, 7487905
FAX:210 74 87 905
Email:vsahellas@internet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου