Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΔΤ: Εκμάθηση γραφής Braille από μη πιστοποιημένο φορέα

Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΣΤ

"Ανακοινώνουμε ότι η εξαγγελία έναρξης νέων τμημάτων διδασκαλίας γραφής Braille από το τμήμα ΠΕ της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα του Κιλκίς «Ειδήσεις» στις 4 Δεκεμβρίου 2009 είναι ανακριβής. Δυστυχώς ο φορέας μας πληροφορήθηκε για την ύπαρξη του δημοσιεύματος αυτού την προηγούμενη εβδομάδα και ως εκ τούτου δεν είχε την δυνατότητα να αντιδράσει νωρίτερα. 
Πληροφορούμε, λοιπόν, τους ενδιαφερόμενους ότι με την συγκεκριμένη Διεύθυνση υπήρξε καταρχήν με δική τους πρωτοβουλία επικοινωνία για συνεργασία, ουδέποτε όμως η συνεργασία αυτή έλαβε τη μορφή συγκεκριμένης σύμβασης-συνυποσχετικού που να περιγράφει τις εκατέρωθεν υποχρεώσεις των εν δυνάμει συνεργαζόμενων. Οι γραφομηχανές Braille που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση του προγράμματός τους δεν δεσμεύτηκαν από τον Σύνδεσμό μας.
Κατά συνέπεια η Περιφερειακή μας Ένωση δεν συνέβαλε στη δέσμευση του υλικού αυτού, ούτε κατά την έναρξη του προγράμματος, πολύ περισσότερο μάλιστα κατά τη διάρκειά του, στην οποία επαναλαμβάνουμε ότι δεν συμμετάσχει ο Σύνδεσμος ως αντισυμβαλλόμενος. 
Με βάση τα προαναφερόμενα επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές προς όλους τους αποδέκτες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ότι εμείς, όσο και καλές προθέσεις να έχουμε για την διάδοση της γραφής Braille, δεν δικαιούμαστε από το νόμο να στηρίζουμε μία διαδικασία εκμάθησης χωρίς προϋπάρχουσα σύμβαση.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στο κινητό τηλέφωνο του Γενικού Γραμματέα κ. Μητρόπουλου 6936-577901. 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου