Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Λύνεται το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών με ειδικές ανάγκες





Βρέθηκε τελικά λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των περίπου 800 μαθητών με ειδικές ανάγκες, στο νομό Θεσσαλονίκης. Αύριο ξεκινά η μεταφορά τους με τα τουριστικά λεωφορεία και ταξί.
Το πρόβλημα προέκυψε στις 7 Ιανουαρίου του 2010, οπότε έληξε η επιχορήγηση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των μαθητών. Όπως είχε αναφερθεί σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, οι διαγωνισμοί για την ανάληψη του σχετικού έργου κηρύσσονταν άγονοι, καθώς δεν προσέρχονταν σε αυτούς οι επιχειρηματίες, θεωρώντας ασύμφορο το όριο των 500 ευρώ ανά μαθητή το χρόνο, που ορίζει ο νόμος.
Ωστόσο, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, την περασμένη Παρασκευή, έγινε γνωστή γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση άγονων διαγωνισμών είναι δυνατή η διαπραγμάτευση με τους επιχειρηματίες και το όποιο αποτέλεσμα είναι νόμιμο. Κατόπιν αυτού, η νομαρχία Θεσσαλονίκης προχώρησε σε διαπραγμάτευση, το αποτέλεσμα της οποίας εστάλη στο ελεγκτικό συνέδριο και αναμένεται να δημοσιευτεί εντός των προσεχών ημερών 
Πηγή Πληροφοριών: www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου