Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Για τους μικρούς μας φίλους στην Αθήνα : Ελληνικό Παιδικό Μουσείο


Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να περάσουν υπέροχες ώρες χαράς και δημιουργίας. Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμά του και επιλέξτε μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες και ευχάριστες δραστηριότητές του.
5 Ιανουαρίου 2010

Κουραμπιέδες για τους καλικάντζαρους (για παιδιά 3 έως 6 χρόνων)
Ήρθε η ώρα οι καλικάτζαροι να επιστρέψουν κάτω από τη γη! Κάποιος πρέπει να σημάνει τη λήξη στο ροκάνισμα του δέντρου της Γης. Τα παιδιά ετοιμάζουν παραδοσιακούς κουραμπιέδες για να αποχαιρετίσουν και αυτή τη χρονιά τους καλικάτζαρους.
Η ζωή των καλικάντζαρων (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων)
Τι κάνουν οι καλικάντζαροι για να περάσει ο χρόνος; Πώς γιορτάζουν την πρωτοχρονιά; Τι σκαρώνουν για την καινούρια χρονιά; Τα παιδιά θα ανακαλύψουν παγίδες, σπαζοκεφαλιές και άλλα μυστικά, μέσα από τη ζωή των καλικάντζαρων!

7-8 Ιανουαρίου 2010
Ο ήλιος είναι ένας (για παιδιά 3 έως 6 χρόνων)
Τι είναι ο ήλιος; Σε τι μας βοηθάει; Ποια είναι η δύναμη του; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μυστικά του ήλιου. Πειραματίζονται με διάφορα υλικά και δημιουργούν το κολάζ του ήλιου.
Οι δικοί μας πλανήτες (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων)
Πόσοι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από το δικό μας Ήλιο; Ποια είναι τα ονόματά τους; Τα παιδιά εξοικειώνονται με την έννοια του ηλιακού συστήματος, ανακαλύπτουν τα μακρινά ουράνια σώματα, τους πλανήτες και δημιουργούν την δική τους αναπαράσταση των πλανητών.

9-10 Ιανουαρίου 2010
Πλανήτης Γη (για παιδιά 3 έως 6 χρόνων)
Μπορούμε άραγε να φτιάξουμε τον δικό μας πλανήτη Γη; Τι υλικά θα χρειαστούμε; Ποτάμια, βουνά, λίμνες, πόλεις, ζώα, άνθρωποι είναι μόνο μερικά από αυτά που τα παιδιά θα επιλέξουν για να τοποθετήσουν πάνω στον πλανήτη Γη που θα κατασκευάσουν.
Επιστήμη και Διάστημα (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων)
Μαθηματικοί υπολογισμοί και ουράνιες παρατηρήσεις συνθέτουν το πολυσύνθετο «μωσαϊκό» της εξερεύνησης του διαστήματος. Τα παιδιά διακρίνουν την αστρονομία από την αστρολογία, διερευνούν τη στοιχειώδη ιστορία της Αστρονομίας και κατασκευάζουν το δικό τους τηλεσκόπιο.

16-17 Ιανουαρίου 2010
Με δορυφόρο το φεγγάρι (για παιδιά 3 έως 6 χρόνων)
Τι κάνει άραγε το φεγγάρι όταν εμείς δεν το βλέπουμε; Τα παιδιά εντοπίζουν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ Γης και σελήνης. Η σχέση αυτή παίρνει μορφή από τα παιδιά πάνω στο χαρτί. Πώς όμως μπορούμε να κινήσουμε το φεγγάρι γύρω από τη Γη; Οι πειραματισμοί συνεχίζονται….
Πύραυλοι, δορυφόροι και ταξίδια (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων)
Διαστημικά βλήματα, κοσμικοί πύραυλοι, τεχνητοί δορυφόροι, διαστημικά λεωφορεία και άλλες κατακτήσεις της σύγχρονης αεροναυπηγικής θα ανακαλύψουν και θα μελετήσουν τα παιδιά ώστε να κατασκευάσουν το προσωπικό τους διαστημόπλοιο.

23-24 Ιανουαρίου 2010
Mια βόλτα στο διάστημα (για παιδιά 3 έως 6 χρόνων)
Τι θα οδηγήσουμε σήμερα; Πώς μπορούμε να φτάσουμε με την παρέα μας στο διάστημα; Τα παιδιά επιλέγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν το δικό τους διαστημόπλοιο.
Γύρω από τη σελήνη (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων)
Τι σχέση έχει η πλημμυρίδα και τι η άμπωτη με τη σελήνη; Τι σημαίνει έκλειψη; Τα παιδιά ερευνούν τη μορφολογία της Σελήνης, γνωρίζουν τις σεληνιακές φάσεις και ανακαλύπτουν τον τρόπο που οι καλλιτέχνες προσεγγίζουν τη σελήνη. Τέλος, αποδίδουν με πηλό το δορυφόρο της γης, όπως τον φαντάζονται.

30-31 Ιανουαρίου 2010
Παρέα με τον αστροναύτη (για παιδιά 3 έως 6 χρόνων)
Τι θα παίρναμε μαζί μας για ένα ταξίδι στο διάστημα; Τα παιδιά έπειτα από συζήτηση επιλέγουν τα αντικείμενα που θα χρειαστούν για το ταξίδι τους και τον τρόπο που θα τα κατασκευάσουν. Η τσάντα του αστροναύτη γεμίζει και ξεκινάμε για το διάστημα!!!

Αστροναύτες στη Γη και το διάστημα (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων)
Τα παιδιά γνωρίζουν το επάγγελμα του αστροναύτη και εξοικειώνονται με τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους. Ανακαλύπτουν τις διαστημικές στολές τους, την ειδική εκπαίδευσή τους και διακρίνουν τις διαφορετικές συνθήκες που υπάρχουν στη Γη και στο Διάστημα. Τέλος, μέσα από πειράματα αντιλαμβάνονται την έννοια της βαρύτητας και άλλες έννοιες της φυσικής.

Και μην ξεχνάτε ....
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συνεχίζει για 2η σχολική χρονιά την πρωτότυπη συνεργασία του με τη Διερευνητική Μάθηση και διοργανώνει εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2010. Το εργαστήρι είναι διάρκειας 24 ωρών και θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, 10:00 – 12:00 στο Παιδικό Μουσείο, ξεκινώντας από το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010 και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου 2010. Τα παιδιά, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και με διαθέσιμα εργαλεία έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και Lego Mindstorms (www.mindstormsnxt.gr), έχουν την ευκαιρία να:
• πειραματιστούν με γρανάζια, τροχαλίες, κινητήρες, αισθητήρες και να εξοικειωθούν με ένα λογισμικό πρόγραμμα,
• αντιληφθούν μέσα από την ενεργό συμμετοχή τον τρόπο λειτουργίας και προγραμματισμού των κατασκευών τους.
Επιπλέον, τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι θα έχουν τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. (World Robot Olympiad, www.wrohellas.gr) που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2010.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 17:00).

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου - Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων” με τη συνεργασία του σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” τα Σαββατοκύριακα είναι 10:00 -15:00. H διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 45 λεπτά και επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα ξεκινώντας η πρώτη ομάδα στις 11:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου