Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Η πορεία του Santa Claus


Θέλετε να παρακολουθήσετε την πορεία  του Santa Claus κατά την παραδοσιακή διανομή δώρων με το έλκηθρο; Εάν ναι, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) και να διαπιστώσετε πού ακριβώς βρίσκονται ο Santa Claus και οι τάρανδοί του.
Πώς ξεκίνησε όμως αυτη η καταγραφή; Το 1955, ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου εδρεύει η NORAD, είχε δημοσιεύσει διαφήμηση, στην οποία έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Santa Claus. Εξαιτίας όμως ενός τυπογραφικού λάθους, χτυπούσε ασταμάτητα το τηλέφωνο της Δοιήκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας. Παρά την αρχική έκπληξη, ο αξιωματικός υπηρεσίας άρχισε να εξηγεί στους μικρούς φίλους πώς βοηθά τον Santa Claus να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ.
Από τότε, κάθε χρόνο, η NORAD αναλαμβάνει να ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους για την ακριβή τοποθεσία του Santa Claus. Πρόσφατα, το Google συντάχθηκε στην πρωτοβουλία αυτή και επιτρέπει στους επισκέπτες του να τον εντοπίσουν μέσω του Google Earth και να παρακολουθήσουν τρισδιάστατα βίντεο με τη φιγούρα του να ίπταται πάνω από μεγαλουπόλεις, όπως το Παρίσι, η Μόσχα κλπ.
Επισκεφτείτε τη σελίδα της NORAD και ρίξτε μια ματιά για την πορεία του Santa Claus. Μην τρομοκρατηθείτε όταν δείτε ότι έχει ολοκληρώσει το μοίρασμα των δώρων για φέτος: ο δικός μας Αη Βασίλης ακόμη δεν ξεκίνησε το ταξίδι του!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου