Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Το CD του Συλλόγου "Ενόραση" με θρακιώτικα παραμύθια




Μία πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά είναι το CD του Συλλόγου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Ροδόπης «Ενόραση», στο οποίο περιέχονται η σύνθεση, η ενορχήστρωση και η διασκευή παραδοσιακών μουσικών θεμάτων και θρακιώτικων παραμυθιών.

Το CD αποτελεί προϊόν συνεργασίας πολλών ατόμων μεταξύ αυτών του Γιώργου Παγκοζίδη, ο οποίος ανέλαβε την ηχογράφηση και τη μίξη των παραμυθιών αλλά και δασκάλων, οι οποίοι «δάνεισαν» τη φωνή τους στην αφήγηση. Συγκεκριμένα, η κ. Πόπη Μαυροπούλου αφηγείται το παραμύθι «Η Δάφνη και το Βασιλόπουλο», η κ. Δέσποινα Παπαδιαννάκη αφηγείται την «Ξανθομαλλούσα» και ο κ. Αθανάσιος Καδρούδης το παραμύθι «Μικρός Γιος του Βασιλέα». Την ιδέα για τη δημιουργία του CD την είχε ο κ. Τσακιρίδης ενώ αυτός που φιλοτέχνησε το εξώφυλλό του ήταν ο μαθηματικός και ζωγράφος, Άγγελος Γεωργίου.
Η κ. Σουλτάνα Κανακάρη, πρόεδρος του Συλλόγου «Ενόραση» σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα CD με θρακιώτικα παραμύθια και μουσική. Πρόκειται για μια ακουστική βιβλιοθήκη για τα άτομα με προβλήματα όρασης που δεν μπορούν να διαβάσουν. Αυτό το CD είναι η αρχή. Θα συνεχίσουμε, γιατί σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε και άλλα τέτοια CD με διηγήματα έτσι ώστε και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να μπορέσουν να τα ακούσουν».

περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου