Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Παιδιά, φτιάξτε τις δικές σας ζωγραφιές και ταινίες


Η ιστοσελίδα της Kerpoof (http://www.kerpoof.com) έχει ως στόχο την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Πρόκειται για ένα υπέροχο περιβάλλον γεμάτο χρώματα,  ζωγραφιές και γνωστούς ήρωες κινουμένων σχεδίων και παιδικών ταινιών, που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να φτιάξουν μόνα τους, να αποθηκεύσουν και να τυπώσουν ιστορίες, κινούμενα σχέδια, μικρές ταινίες, κάρτες, ζωγραφιές κτλ. Το παιδί καλείται να διαλέξει με το ποντίκι του την σκηνή στην οποία πχ διαδραματίζεται η ιστορία και στη συνέχεια, πάλι με τη χρήση του ποντικιού, να επιλέξει τα στοιχεία (ήρωες και αντικείμενα) της ιστορίας. Ταυτόχρονα, του δίνεται η δυνατότητα με πολύ πιο σύνθετους χειρισμούς του ποντικιού, να ζωγραφίσει στην εικόνα ό,τι θέλει. Στην περίπτωση που θέλει να φτιάξει ταινία, πάλι του δίνονται δυνατότητες επιλογής στοιχείων από μια πλούσια βιβλιοθήκη εικόνων και αντικειμένων και απλές οδηγίες για να πραγματοποιήσει όσα θέλει. 

Η ιστοσελίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από εκπαιδευτικούς που θέλουν να εμπλουτίσουν το μάθημά τους με ενδιαφέρουσες για τα παιδιά δραστηριότητες. 

Μολονότι οι οδηγίες δίνονται στα αγγλικά, μπορεί να πλοηγηθεί κάποιος σε αυτή και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που παρέχει ακόμα και αν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αγγλική γλώσσα πχ ένα μικρό παιδί.

Ταυτόχρονα, το περιβάλλον της ιστοσελίδας είναι φιλικό σε παιδιά με περιοσμένη κινητικότητα στα άνω άκρα, ή με δυσκολία στη γραφή και τη ζωγραφική ή και  με νοητική καθυστέρηση, αφού με πολύ απλές και βασικές κινήσεις του ποντικιού, το παιδί είναι σε θέση να δημιουργεί πανέμορφες εικόνες και ταινίες. 

Οι περισσότερες υπηρεσίες της ιστοσελίδας είναι δωρεάν. Εκμεταλλευτείτε τις και χαρίστε στα παιδιά σας ώρες χαράς και δημιουργίας. 

Καλή διασκέδαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου