Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Ο αθλητισμός γιορτάζει...



Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κολεγίου "Ανατόλια" το αθλητικό τουρνουά "Αιγαίο 2009". Το τουρνουά, που διεξάγεται κάθε χρόνο από τη δεκαετία του '80 στο Κολέγιο, αποτελεί πλέον θεσμό τόσο για το Κολέγιο όσο και για τα σχολεία που συμμετέχουν.

Στο φετινό τουρνουά συμμετέχουν δεκαπέντε σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από σειρά εκδηλώσεων και παράλληλων γεγονότων. Έτσι, φέτος θα πάρουν μέρος σχολεία από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Βέροια, την Ξάνθη αλλά και από τη Σόφια, με 56 ομάδες στα παρακάτω αθλήματα: μπάσκετ αγοριών και κοριτσιών, ποδόσφαιρο αγοριών και κοριτσιών, βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών, στίβος αγοριών και κοριτσιών και τένις αγοριών και κοριτσιών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου, στο γήπεδο του ποδοσφαίρου και στα γήπεδα τένις.

Στα πλαίσια του τουρνουά, θα διεξαχθεί φέτος ο 1ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου Τριών Χιλιομέτρων, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό των δέκα ευρώ. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του Οργανισμού "Κάνε μια Ευχή", που σκοπό έχει την πραγματοποίηση των ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Τέλος, παράλληλα με τα αθλητικά γεγονότα, την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο "Raphael Hall" του Κολεγίου "Ανατόλια" επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές φυσικής αγωγής με θέμα "Οι μυοσκελετικές κακώσεις και παραμορφώσεις στη σχολική ηλικία και η αντιμετώπισή τους από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής", το οποίο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Αμερικανικού Κολεγίου "Ανατόλια" και τον δρα Νικόλαο Οξύζογλου, σχολικό σύμβουλο φυσικής αγωγής.

Ο Στυλιανός Καπνιάς, καθηγητής φυσικής αγωγής του κολεγίου και υπέυθυνος των αθλητικών εγκαταστάσεων, δήλωσε για το τουρνουά στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής: "Πρόκειται για ένα τουρνουά το οποίο έχει γίνει θεσμός εδώ και χρόνια. Ονομάστηκε έτσι γιατί συμμετείχαν σχολεία προερχόμενα από όλο το Αιγαίο Πέλαγος. Στόχος του είναι η αθλητική συγκέντρωση των ιδιωτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα... (το σεμινάριο) γίνεται στη μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Κονταξόπουλου. Στόχος είναι η ενημέρωση ως προς τη συνδρομή της γυμναστικής στην αντιμετώπιση των μυοσκελετικών κακώσεων".




Για δηλώσεις συμμετοχής:

Γραφείο Σχολικού Συμβούλου: τηλ. 2371023620 email: oxyzogloy@sch.gr

Τμήμα φυσικής Αγωγής Αμερικανικού Κολεγίου "Ανατόλια": 2310398290

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου