Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πώς εξαρτάται από εσένα η αλλαγή του κλίματος


"Η αλλαγή του κλίματος είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, και όμως ο καθένας από μας έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά. Ακόμα και μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα της ζωής μας. Στην ουσία, μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων"

Επισκεφτείτε τη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Κλιματικές Αλλαγές και ενημερωθείτε για το τι είναι, τι μπορείτε να κάνετε εσείς και ποιες πρωτοβουλίες έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα βρείτε επίσης σχετικά βίντεο, ενημερωτικά σποτ, αλλα και κουίζ γνώσεων...

Ξεχωρίζουμε τα βίντεο "Energy, let's save it", "Everyone can save the planet" και τη σειρά "You control climate change", που αποτελείται από μια σειρά βίντεο με animated εφήβους 21 κρατών-μελών που δίνουν απλές συμβουλές σχετικά με το τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Επίσης, υπάρχει διαθέσιμο υλικό για εκπαιδευτικούς (παρουσιάσεις και σημειώσεις)για τους δασκάλους), για να ενισχύσουν τις συζητήσεις στην τάξη με θέμα την αλλαγή του κλίματος.


Τέλος, για εσάς που σας αρέσει ο χορός, θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία "Dances for the Climate". "Τον περασμένο Αύγουστο (2009), περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι χόρεψαν για το κλίμα σε μια παραλία στο Βέλγιο..." (δείτε το σχετικό βίντεο). Αν θέλετε, μπορείτε κι εσείς να στείλετε βίντεο με το δικό σας χορό για τις κλιματικές αλλαγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου