Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

SAPT Hellas- Δράση για τα Αδέσποτα- Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας




Η SAPT Hellas (Stray Action- Pet Therapy Hellas, Αστική- Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) ιδρύθηκε στα τέλη του 2005 αποσκοπώντας:
  • Να ενημερώσει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τα παιδιά- και αυριανούς πολίτες της Ελλάδας- για τη σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους και μη) και να τα ευαισθητοποιήσει σε σχέση με το πολύ καίριο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων (Πρόγραμμα "Εκστρατεία Ενημέρωσης").


  • Να προσφέρει κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδς του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιαμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευόμενους σκύλους των εθελοντών της (Πρόγραμμα "Pet-Assisted Therapy"  ή "Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής").


  • Να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί στην επίλυση του παρόντος 'προβλήματος' των αδέσποτων σκύλων, προωθώντας και υποστηρίζοντας με αρκετές παροχές, τις υιοθεσίες σκύλων (Πρόγραμμα "Υιοθεσία Σκύλων- Συντρόφων").


Η "SAPT HELLAS" οργανώνει εθελοντικά και απολύτως δωρεάν επισκέψεις σε ειδικά σχολεία, ιδρύματα, συλλόγους, στέγες και ξενώνες φιλοξενίας με σκοπό να φέρουν τα άτομα με αναπηρία σε επαφή με τα ζώα (το προφορικό μέρος της παρουσίασης προσαρμόζεται στις ανάγκες των μαθητών ή τροφίμων του φορέα). Οι επισκέψεις σε σχολεία ή ιδρύματα είναι εθελοντικές και εντελώς δωρεάν. Εάν ενδιαφέρεστε να επικοινωνήσετε, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου