Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία μεγαλώνει το Παραολυμπιακό κίνημα στην Πάτρα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στην πόλη της Πάτρας (Παλαιά Σφαγεία) από την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδος και Νοτίων Ιωνίων Νήσων, το φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας (21-24.Σεπτεμβρίου). Σκοπό του είναι να αναδείξει και να προβάλει το σπουδαίο έργο των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, των συλλόγων ΑμεΑ και του περιβάλλοντός τους. 

Η Ελληνική Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) που έχει και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση, που έχει γίνει θεσμός, πραγματοποίησε τις δύο πρώτες μέρες του Φεστιβάλ ενημέρωση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και επιδείξεις Παραολυμπιακών αθλημάτων σε δημοτικά σχολεία της περιφέρειας.

Την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος της και Παραολυμπιονίκης, Αθανάσιος Τσιβίλης ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του καταχειροκροτήθηκε από το κοινό του φεστιβάλ.

Η επιδείξεις στους μαθητές αφορούσαν τα Παραολυμπιακά αθλήματα μπότσια από τις πρωταθλήτριες Φωτεινή Μπουσίου και Βίκυ Χατζοπούλου, επιτραπέζια αντισφαίριση με τη συνεργασία της ΕΦΟεΠΑ από την πρωταθλήτρια Ευανθία Μπουρνιά και τον Λευτέρη Μαύρη και αντισφαίριση με αμαξίδιο από τον πρωταθλητή Γιώργο Λαζαρίδη.

Περισσότεροι από 700 μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους ενημερώθηκαν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες με παρουσιάσεις από τον Αντιπρόεδρο και Παραολυμπιονίκη Αθανάσιο Τσιβίλη και την υπεύθυνη του γραφείου της ΕΠΕ στην Πάτρα Μαργαρίτα Καραδημητροπούλου. Δοκίμασαν με ενθουσιασμό το μπότσια υπο την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή και τεχνικού συμβούλου της ΕΠΕ Ανδρέα Κεραμίδα και έπαιξαν τένις και πινγκ πονγκ με τους πρωταθλητές μας.

Οι μαθητές μετά τη γνωριμία τους με τα αθλήματα και τους αθλητές τόνισαν με ενθουσιαμό ότι με ανυπομονησία περιμένουν την 28η Αυγούστου 2024 που θα αρχίσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 ώστε να υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα.

Το περίπτερο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής που λειτουργεί παράλληλα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών αλλά και της πολιτειακής ηγεσίας δήμων και της περιφέρειας ενώ η ομάδα μπάσκετ του Προμηθέα Πατρών παρακολούθησε με ενδιαφέρον βίντεο από τις αγωνιστικές στιγμές των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου