Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης του προγράμματος ProWell




Το Ινστιτούτο Prolepsis Προσκαλεί τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτές ΕΕΚ, σπουδαστές) την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, 16:00 – 18:30, στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Υποστήριξη των παιδιών σε θέματα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια κρίσεων δημόσιας υγείας». Την εκδήλωση διοργανώνει το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ProWell – “Protecting the mental wellbeing of our children during and after public health emergencies”.

Στην ενημερωτική εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα ερευνητικά δεδομένα και το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασαν οι εταίροι του προγράμματος ProWell. Το έργο αποσκοπεί στην υποστήριξη των μαθητών κατά τη διάρκεια κρίσεων δημόσιας υγείας μέσα από την κατάλληλη κατάρτιση και την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών.

Το διδακτικό πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου, θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν για θέματα προαγωγής της ψυχικής υγείας, να σχεδιάζουν παρεμβάσεις για παιδιά και να γνωρίζουν πώς να παραπέμπουν σε κατάλληλες δομές, ώστε να είναι σε θέση να προάγουν τη συνολική ευημερία των μαθητών. Επίσης, θα λειτουργήσει υποστηρικτικά και για τη δική τους ψυχική υγεία σε περιόδους κρίσεων.

Το έργο ProWell χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, καθώς και σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά, από τον χώρο δραστηριοτήτων άθλησης και ψυχαγωγίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στην Ημερίδα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: prowell-project.com

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

Στους συμμετέχοντες που επιθυμούν θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το ProWell – "Protecting the mental wellbeing of our children during and after public health emergencies" είναι ένα διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα (01/03/2021 - 28/02/2023), χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί από 7 ευρωπαϊκές χώρες: Technische Universitaet Dresden, Γερμανία (συντονιστής του έργου), Ινστιτούτο Prolepsis (Ελλάδα), Center for Social Innovation (Κύπρος), Osengo (Γαλλία), Institut Drustvenih Znanosti Ivo Pilar (Κροατία), Associazione Tages Onlus (Ιταλία) και University of Valencia Polibienestar (Ισπανία).

Πηγή: prolepsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου