Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου τα μέτρα για τον κορονοϊό σε ΑΕΙ, σχολεία και φροντιστήρια

Μέχρι τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου παρατείνονται τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σε σχολεία, Πανεπιστήμια και κάθε είδους εκπαιδευτική δομή (σχολεία, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ΙΕΚ κ.ά.).

Συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας από μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους κατά τη λειτουργία των δομών εκπαίδευσης είναι προαιρετική. Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς σχολικών λεωφορείων και τους συνοδούς μαθητών.

Υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου έχουν μόνο όσοι εκπαιδευτικοί, μέλη ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, καθώς και όσοι από το διοικητικό και λοιπό προσωπικό δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχουν νοσήσει πρόσφατα. Οι παραπάνω υποχρεούνται να διενεργούν τεστ (PCR ή rapid test) με δική τους δαπάνη μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την ημέρα προσέλευσής τους στη δομή.

Το υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει ότι οι προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα μαθήματα στην πρωτοβάθμια (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου, ενώ στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στις 15 Ιουνίου. Αντιστοίχως, στα Γενικά Λύκεια τα μαθήματα θα λήξουν στις 19 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στις 30 Μαΐου.

Οι πανελλαδικές για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια ξεκινούν στις 2 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 12 Ιουνίου με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία, ενώ ακολουθεί η εξέταση των ειδικών μαθημάτων από τις 17 έως και τις 29 Ιουνίου. Τέλος, η κλήρωση των υποψηφίων για τα Πειραματικά Σχολεία θα γίνει στις 28 Απριλίου και οι εξετάσεις των υποψηφίων για τα Πρότυπα Σχολεία στις 29 Απριλίου, ενώ το έτος κατάρτισης στα Δημόσια ΙΕΚ ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου