Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Αιγύπτιος κολυμβητής κατέρριψε δύο ρεκόρ Γκίνες αφότου έχασε το πόδι του

Κάτοχος δύο ρεκόρ Γκίνες είναι, πλέον, ο 31χρονος κολυμβητής Ομάρ Χεγκάζι που έχασε το ένα του πόδι το 2015.

Ο Αιγύπτιος κολυμβητής είναι ο νέος ρέκορντμαν στη «μεγάλη απόσταση υποβρύχιας κολύμβησης με μία ανάσα» αλλά και τη «μεγάλη απόσταση υποβρύχιας κολύμβησης με μία ανάσα και χρήση βατραχοπέδιλων», όπως ενημέρωσαν επισήμως τα Γκίνες. Στην πρώτη κατηγορία διένυσε 56,48 μέτρα, ενώ στη δεύτερη 76,7 μέτρα.

«Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό το ταξίδι» έγραψε ο ίδιος στο Instagram, με ανάρτησή του μετά τη μεγάλη επιτυχία. Συμπληρώνοντας είπε: «απήλαυσα τη φιλία και την, άνευ όρων, αγάπη που είδα στα μάτια των φίλων, της οικογένειας και των προπονητών μου».

Το 2015, ο 25χρονος, τότε, Χεγκάζι, κατέληξε στο νοσοκομείο όταν νταλίκα παρέσυρε τη μηχανή στην οποία επέβαινε. Μέρες μετά, συμφώνησε στον ακρωτηριασμό του ποδιού του και πέρασε αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο, όπου έπρεπε να μάθει πώς να αντιμετωπίζει τις καθημερινές προκλήσεις.

Οι ιστορίες της Ντάριν Μπακάρ, Λιβανέζας ακρωτηριασθείσας και κατόχου άλλου ρεκόρ Γκίνες, και του Φαϊσάλ αλ Μοσάουι, παράλυτου αθλητή που κατέχει ρεκόρ για την ταχύτερη κατάδυση στα 10 χιλιόμετρα, τον ενέπνευσαν για να εκκινήσει τη δική του προσπάθεια. «Δεν είχα πολλά να χάσω», αφηγείται τώρα.

«Ασχολήθηκα με την κολύμβηση μόνο επειδή ήμουν πολύ θυμωμένος. Βρήκα έναν τρόπο να διοχετεύω τον θυμό και την απογοήτευσή μου, αλλά, επίσης, ένιωθα πραγματικά ελεύθερος και ικανός» συμπλήρωσε.

Πλην των δύο ρεκόρ, ο 31χρονος ασχολείται και με ποδηλασία, ενώ, όταν δεν αθλείται, διοργανώνει ομιλίες για να παρακινήσει άλλα ΑμεΑ. Ευχή του είναι οι επιτυχίες του να εμπνεύσουν κι άλλα άτομα ώστε να κυνηγήσουν τ’ όνειρά τους.

Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου