Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

De La Salle Science Festival

Την Κυριακή 3 Απριλίου, από τις 10:30 ώς τις 14:00, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ανοίγει τις πόρτες του με μια «Ημέρα Γνωριμίας» – Open Day και καλεί το κοινό τής πόλης στο Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο «De La Salle Science Festival».

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους τού σχολείου, να το γνωρίσουν, να συνομιλήσουν με φίλους και εκπαιδευτικούς και να περάσουν μιαν όμορφη μέρα, επιλέγοντας τις δράσεις που τους ενδιαφέρουν: εργαστήρια και πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας και επαυξημένης πραγματικότητας για παιδιά όλων των ηλικιών, workshops και παρουσιάσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική στην εκπαίδευση, διαδραστικά παιχνίδια-ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τού Κολεγίου κ.ά. Όλες οι προαναφερθείσες δράσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη των εξής φορέων: από το ΑΠΘ: τμήμα Γεωλογίας, ομάδα ASAT, τμήμα Φυσικών/ομάδα Physics Partizani, Aristutle, ART (Aristotle Racing Team), τμήμα Χημείας ΔΙΠΑΕ. Επίσης: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Φιλεκπαιδευτικό Σωματείο eduACT (επίσημος συνεργάτης τού First Lego League σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία), σεφ Θέμης Οικονομίδης, Ελληνική Διασωστική Οργάνωση Rescue, Kid’s Fun Factory, «Ανεμοσκορπίσματα» και βιβλιοπωλείο SUBLIME.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά με δώρο δύο tablets, προσφορά από τα καταστήματα Euronics, και δύο συσκευές MAIC από τα καταστήματα MLS. Η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς θα πραγματοποιηθεί στις 13:45, στον αύλειο χώρο τού Γυμνασίου – Λυκείου τού Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», ενώ μέρος των εσόδων της θα διατεθεί για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών τού Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Θα λειτουργεί επίσης καφέ και αναψυκτήριο στον αύλειο χώρο τού Γυμνασίου – Λυκείου, που θα προσφέρουν στιγμές ανάπαυσης και χαλάρωσης στους παρευρισκόμενους.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ανήκει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο La Salle. Λειτουργεί από το 1888, προσφέροντας αγωγή και ουσιαστική παιδεία σε μαθητές – από τον Παιδικό Σταθμό ώς και το Λύκειο.

Πηγή: citymagthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου