Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Έρευνα από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Έχουν γρήγορο διαδίκτυο και κατάλληλο εξοπλισμό τα σχολεία στην Ελλάδα;

Εγκύκλιο προς τα σχολεία απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία για να τα ενημερώσει ότι το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο διεξάγει έρευνα για να κατανοήσει το βαθμό στον οποίο τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό

Η εγκύκλιος αναλυτικά

Σας ενημερώνουμε ότι τις επόμενες ημέρες σε Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αποσταλεί ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο έρευνας από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο διεξάγει την έρευνα αυτή σε επιλεγμένα κράτη μέλη της ΕΕ για να κατανοήσει το βαθμό στον οποίο τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιακή εκπαίδευση χρησιμοποιείται στην σχολική ζωή. Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο επιθυμεί να πληροφορηθεί αν οι Σχολικές Μονάδες είναι ενημερωμένες σχετικά με τις πρωτοβουλίες της ΕΕ να βοηθούν τα σχολεία ώστε να ενσωματώνουν τις ψηφιακές τεχνολογίες στη διδασκαλία και τη μάθηση, καθώς και τις πρωτοβουλίες που προωθούν τη διεθνή συνεργασία των σχολείων για τη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το ερωτηματολόγιο μπορεί να συμπληρωθεί από τον Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας ή από εκπαιδευτικό που μπορεί να αποτυπώσει τις πληροφορίες που ζητούνται.

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την οποία θα αποσταλεί η έρευνα είναι: DIGIT EUSURVEY@nomail.ec.europa.eu.

Σε περίπτωση που προκύψουν ερωτήσεις, η επικοινωνία με το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο είναι δυνατή μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ECA DigiSchoolSurvey@eca.europa.eu.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ,
Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου