Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Η Alexandria Ocasio-Cortez: Έστησε δίκτυο αλληλεγγύης δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά

Ένα αντίβαρο εκπαίδευσης επιχείρησε να δημιουργήσει η ομάδα της Alexandria Ocasio-Cortez εν μέσω κορονοϊού, στήνοντας ένα εθελοντικό δίκτυο δωρεάν παροχής κατ’ οίκων διδασκαλίας, για όλα τα παιδιά που στερήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας τα μαθήματά τους και το σχολείο.

Το νέο δίκτυο, στο οποίο η ίδια καλεί όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει αφιλοκερδώς, ονομάζεται «Homework Helpers» και αποτελεί ένα εθελοντικό πρόγραμμα που αξιοποιεί οργανωμένα την αλληλεγγύη των ανθρώπων, και ιδίως των νέων παιδιών.

Μέχρι ώρας, οι «Homework Helpers» παρέχουν δωρεάν ιδιαίτερα μαθήματα σε πάνω από 200 παιδιά που βρίσκονται στην πόλη της Νέας Υόρκης, και όπως η ομάδα της AOC υποστηρίζει, ο επόμενος στόχος είναι αυτό το δίκτυο να επεκταθεί σε όσα παιδιά βρίσκονται στο ίδιο καθεστώς ανάγκης.

Τέλος, όπως αναφέρει η ίδια η Alexandria Ocasio-Cortez, τη δυνατότητα της κατ’ οίκον εκπαίδευσης, ως τώρα την είχαν μόνο οι πολύ πλούσιες οικογένειες οι οποίες μπορούσαν να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος των κατ’ οίκων μαθημάτων.


Πηγή: www.rosa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου