Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Η Σύρος φιλικός προορισμός για τα ΑμΕΑ


Ενώ οι πρώτοι τουρίστες ήδη έχουν φτάσει στο νησί τα καλά νέα από τους εμβολιασμούς ενθαρρύνουν τους υποψήφιους επισκέπτες να προχωρήσουν σε κρατήσεις. Οι τοπικοί φορείς βλέπουν με αισιοδοξία την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για την φετινή χρονιά. Οι πληρότητες για τον Ιούλιο είναι στο 60%, τον Αύγουστο στο 80% και τον Σεπτέμβριο γύρω στο 50%, αναφέρει ο Παναγιώτης Κουταβάς, αντιδήμαρχος τουρισμού.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης έχει επενδύσει διαχρονικά στο θέμα της παροχής βοήθειας από τον δήμο προς τα ΑμΕΑ και κατάφερε να δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές σε τέσσερις παραλίες του νησιού. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης της Σύρου ως προσβάσιμου προορισμού για άτομα με αναπηρία.

Έτσι, κατάφερε να κερδίσει το βραβείο “PLATINUM” από τα Tourism Awards 2021, ως φιλικός προορισμός σε ΑμΕΑ και για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η Τοπική αυτοδιοίκηση με την βοήθεια επιχειρηματιών έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση της ευαισθητοποίησης πολιτών και τοπικών φορέων ως προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμΕΑ της Σύρου, τονίζει ο κ. Κουταβάς. Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης την αναβάθμιση άλλης μιας παραλίας, αλλά και την προμήθεια ηλεκτρικών σκούτερ. Όσοι έχουν κινητικά προβλήματα, οράσεως ή κάποια άλλη αναπηρία, στην Σύρο βρίσκουν έναν τόπο, στον οποίον μπορούν να κάνουν χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς σχεδόν όλες τις δραστηριότητες που θα επιλέξουν, νοιώθοντας ως ισότιμα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου