Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Πρόσκληση σε δράση από τον οργανισμό Σύμπλεξις -«ISEX: Ολοκληρωμένη σεξουαλική εκπαίδευση και ενδυνάμωση στα σχολεία»

Ο οργανισμός Σύμπλεξις (www.symplexis.eu) υλοποιεί στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ISEX: Ολοκληρωμένη σεξουαλική εκπαίδευση και ενδυνάμωση στα σχολεία» και προσκαλεί εκπαιδευτικούς και άλλους/ες επαγγελματίες της εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε μία καινοτόμα δράση.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ISEX: Ολοκληρωμένη σεξουαλική εκπαίδευση και ενδυνάμωση στα σχολεία», με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+ της ΕΕ, η Σύμπλεξις προσκαλεί εκπαιδευτικούς γυμνασίων/λυκείων, άλλους-ες επαγγελματίες της εκπαίδευσης, όπως σχολικούς-ές συμβούλους και ψυχολόγους καθώς και επαγγελματίες που εργάζονται με νέους και παιδιά, να λάβουν μέρος σε ομάδες εστιασμένης συζήτησης (focus groups), με αντικείμενο τη σεξουαλική αγωγή στην εκπαίδευση.

Στόχος του ISEX είναι η ευαισθητοποίηση αναφορικά με τη σημασία της σχεσιακής και σεξουαλικής αγωγής από νεαρή ηλικία, μέσω της ενεργοποίησης της οικογένειας και της σχετικής εκπαίδευσης των γονέων, της εμπλοκής των σχολείων στη σεξουαλική αγωγή, ως κομμάτι της σχολικής ζωής, και της σχετικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και τέλος της προώθησης της σημαντικότητας της γενικής σεξουαλικής αγωγής στα κέντρα αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζουμε τη διεξαγωγή 3-4 online ομάδων εστιασμένης συζήτησης (focus groups) με αντικείμενο την σεξουαλική αγωγή στην εκπαίδευση με τη συμμετοχή 20 εκπαιδευτικών γυμνασίων/λυκείων, άλλων επαγγελματιών της εκπαίδευσης (όπως σχολικούς-ές συμβούλους και ψυχολόγους) καθώς και επαγγελματιών που εργάζονται με νέους και παιδιά.

Σε κάθε συζήτηση θα συμμετάσχουν 5 έως 8 άτομα ενώ η διάρκειά της θα είναι περίπου 1,5 ώρα.
Τα focus groups θα διεξαχθούν διαδικτυακά και οι ακριβείς ημερομηνίες θα προκύψουν κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.
Ορισμένες εκ των συζητήσεων, θα βιντεοσκοπηθούν - εφόσον υπάρχει σχετική συναίνεση των συμμετεχόντων-ουσών - και αποσπάσματα αυτών θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή videos ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Συντονιστής των συζητήσεων είναι ο Θανάσης Θεοφιλόπουλος, ερευνητής του έργου "ISEX".

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας e-mail στο theofilopoulos.t@symplexis.eu με τίτλο «ISEX – Focus Groups» και αναφέροντας ονοματεπώνυμο, ιδιότητα και τηλέφωνο, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Πηγή: ενημερωτικό μήνυμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου