Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Τσιάκαλος Γιώργος: Η Αντιρατσιστική Εκπαίδευση στην Πράξη

Η τοποθέτηση του Γιώργου Τσιάκαλου στη διαδικτυακή ημερίδα του Δημοτικού Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων για την Αντιρατσιστική Εκπαίδευση.

Στόχος της δράσης η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών εκπαίδευσης σχετικά με το φαινόμενο των διακρίσεων στο σχολικό χώρο, και η κατάρτισή τους με πρακτικές γνώσεις σχετικά με τη καταπολέμησή του. Η Ημερίδα έγινε την Κυριακή 18 Απριλίου. Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί μίλησαν για θέματα αντιρατσιστικής και αντισεξιστικής εκπαίδευσης, και κοινωνικού αποκλεισμού.



Η δράση απευθύνεται κυρίως, σε καθηγητές και δασκάλους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά είναι ανοιχτή και σε άτομα με ενδιαφέρον για τις θεματικές της.

Συμμετείχαν:

Βασικές αρχές διαπολιτισμικής εκπαίδευσης: Γεώργιος Νικολάου, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κοινωνικός ρατσισμός, κοινωνικός αποκλεισμός και εκπαίδευση: Χρήστος Τουρτούρας, Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Θέματα έμφυλης ισότητας στην εκπαίδευση: Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αντιρατσιστική εκπαίδευση στην πράξη: Γεώργιος Τσιάκαλος, Ομότιμος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Πηγή: www.kozani.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου