Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Το Hyundai EV «45» σε θεραπευτικό ρόλο για παιδιά με ασθένειες

Ένα παιδικό, κόνσεπτ αυτοκίνητο της Hyundai Motor Company μέσα σε ένα 6λεπυο βίντεο φανερώνει τον τρόπο που το minicar χρησιμοποιεί την τεχνολογία Emotion Adaptive Vehicle Control (EAVC) για να υποστηρίξει νεαρούς ασθενείς στο SJD Barcelona Children’s Hospital στην Ισπανία ως μέρος του project «Little Big e-Motion».

Μέσα στο βίντεο φαίνεται πως η συγκεκριμένη τεχνολογία EAVC που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη , μέσα από τον προηγμένο σχεδιασμένο και από την ίδια ομάδα που επέβλεψε το concept «45» , να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη θεραπείας νεαρών ασθενών στα νοσοκομεία.

Το βίντεο που δημιούργησε η Hyundai Motor ακολουθεί μια ημέρα θεραπείας μίας νεαρής ασθενούς στο νοσοκομείο SJD. Το mini EV, με σύμμαχο την τεχνητή νοημοσύνη , της κερδίζει την εμπιστοσύνη και σύντομα αποκαλύπτει τη μαγεία του δίνοντάς της θάρρος και κάνοντάς τη να νιώσει πιο έτοιμη για τη θεραπεία της.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας, όπως φαίνεται και στο βίντεο, η τεχνολογία EAVC μπορείνα παρακολουθεί τις εκφράσεις του προσώπου, τον καρδιακό παλμό και τον αναπνευστικό ρυθμό και συνδυάζει αυτές τις μετρήσεις με πληροφορίες του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας, της επιτάχυνσης, του θορύβου και των κραδασμών. Στη συνέχεια, η τεχνολογία επεξεργάζεται τα δεδομένα για τη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος του οχήματος και ελέγχει ενεργά τα συστήματά του όπως φωτισμός, clima, μουσική και ψεκασμό αρώματος.


Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου