Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Meet and Code: Ψηφιακές δεξιότητες για παιδιά και νέους

Το 44% του πληθυσμού της Ευρώπης δεν διαθέτει ούτε τις βασικές ψηφιακές γνώσεις, τη στιγμή που σύντομα 9 στις 10 θέσεις εργασίας θα απαιτούν εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες.

Υποστηρίζοντας χρήσεις της τεχνολογίας που ενθαρρύνουν καινοτόμες ιδέες θετικού κοινωνικού αντικτύπου, το Impact Hub Athens συνεργάζεται με την TechSoup Europe και συντονίζει το Meet and Code, ένα πρόγραμμα διαδικτυακών εκπαιδευτικών δράσεων που προσφέρουν ψηφιακές δεξιότητες σε παιδιά και νέους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που πραγματοποιείται, για τέταρτη συνεχή χρονιά, σε 36 χώρες και για πρώτη φορά σε Ελλάδα και Κύπρο. Στόχο έχει να υποστηρίξει τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ώστε να δημιουργήσουν έναν προσβάσιμο κόσμο στον οποίο κάθε νέος 8 έως 24 ετών θα μπορεί να αποκτήσει τις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτεί η σύγχρονη εποχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την πρότασή τους για τη διεξαγωγή ενός ή περισσότερων διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2020 και να λάβουν μικρο-επιχορηγήσεις ύψους 300€ – 500€ για το κάθε online σεμινάριο. Ακόμα κι αν ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός δεν επικεντρώνεται στη διδασκαλία προγραμματισμού αλλά στοχεύει στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς, το Meet and Code ενθαρρύνει τη δημιουργία συνεργασιών με ειδικούς, μαθητές, γονείς, καθηγητές, βιβλιοθήκες ή άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για τη διοργάνωση διαδικτυακών εκδηλώσεων που προάγουν το ενδιαφέρον και την πρόσβαση σε ψηφιακές δεξιότητες, όπως ο προγραμματισμός και η ρομποτική.

Ακόμη, το Meet and Code Award θα επιβραβεύσει με έπαθλα 2000€ τις πιο δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες στις κατηγορίες Girls do IT!, Κοινότητα, Διαφορετικότητα, Προγραμματισμός για τον Πλανήτη και Προγραμματισμός για την Ευρώπη.

Μάθετε περισσότερα και στείλτε την ιδέα σας εδώ: https://www.meet–and–code.org/

*Το Meet & Code υποστηρίζεται από τη SAP.
Πηγή: businessnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου