Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Μια νέα Πρότυπη Παιδική χαρά που προάγει την ισότητα!

Με την πολύτιμη υποστήριξη της bwin, ενός από τα μεγαλύτερα brand παροχής διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιγνίων παγκοσμίως, η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων εγκαινίασε τη νέα Πρότυπη Παιδική χαρά της, προσφέροντας σε όλα τα παιδιά ίση πρόσβαση στο παιχνίδι.

«Οι άνθρωποι δεν σταματούν να παίζουν επειδή γερνάνε. Γερνάνε επειδή σταματούν να παίζουν», έλεγε ο Αμερικανός συγγραφέας Όλιβερ Χολμς, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τη σημασία του παιχνιδιού για ένα παιδί. Σύμφωνα με την Βρετανίδα πρωτοπόρο της παιδοψυχολογίας, Μάργκαρετ Λόουενφελτ, το παιχνίδι είναι η υψηλότερη έκφραση της ανθρώπινης ανάπτυξης στην ευαίσθητη αυτή ηλικία. Το παιχνίδι υιοθετήθηκε το 1989 από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως βασικό δικαίωμα του παιδιού, καθώς μέσω της διαδικασίας του οι άνθρωποι στα πρώτα χρόνια της ζωής τους ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και το περιβάλλον. Η σημασία του για την υγεία, την ανάπτυξη και την παιδαγωγική διαδικασία υπογραμμίζεται από πάρα πολλούς ειδικούς.

Δυστυχώς, δεν έχουν όλα τα παιδιά τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης στο παιχνίδι. Σ’ αυτό συντελούν αρκετοί λόγοι. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για την αλλαγή. Η bwin πιστεύει σ' έναν κόσμο με ισότητα, χωρίς διακρίσεις και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους, φροντίζοντας να στέκεται στο πλευρό Ιδρυμάτων και Φορέων που έχουν την ίδια στρατηγική. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζει έμπρακτα την ΕΛΕΠΑΠ, το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα και ανοίγει δρόμους, ώστε τα «Γενναία Παιδιά» που φιλοξενούνται στους κόλπους της να λαμβάνουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς. Τα τελευταία τρία χρόνια, πραγματοποιήθηκαν έργα και δράσεις που χωρίς την κομβική στήριξη της bwin θα παρέμεναν απατηλά όνειρα. Μόνο μέσα στο 2019, παρέδωσε στην ΕΛΕΠΑΠ τέσσερις πρότυπες αίθουσες αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο.

H bwin μοιράζεται το όραμα του σωματείου για ίσες συνθήκες πρόσβασης σε όλους, ανεξαρτήτως οικονομικού, κοινωνικού ή θρησκευτικού υπόβαθρου και μαζί αγωνίζονται για να γκρεμίσουν τις διακρίσεις. Μία από αυτές, είναι και η πρόσβαση στο παιχνίδι. Τον Δεκέμβριο του 2019, οι δυο τους συνεργάστηκαν στη Θεσσαλονίκη για την κατασκευή μιας Πρότυπης Παιδικής Χαράς και τον Ιούλιο, η bwin απέδειξε ότι παραμένει πιστή στο όραμά της για μια καλύτερη κοινωνία, παραδίδοντας στα «Γενναία Παιδιά» των Χανίων έναν ακόμα χώρο ελεύθερης πρόσβασης στο παιχνίδι και γιορτάζοντας μαζί τους 40 χρόνια συνεχούς προσφοράς στην Κρήτη. Στην Πρότυπη Παιδική Χαρά των Χανίων, παιδιά ηλικίας από 3 έως 10 ετών μπορούν να παίζουν καθημερινά και να κάνουν με ασφάλεια κούνια, τσουλήθρα, μίνι καρουσέλ και τραμπάλα. Ακόμη κι όσα βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο μπορούν να απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού με συνομηλίκους τους χωρίς εμπόδια και διακρίσεις. Η επιλογή του εξοπλισμού και ο σχεδιασμός έγιναν από εργοθεραπευτές και ειδικούς επιστήμονες με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούν την ίδια ώρα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε παιδιού, κάνοντας πραγματικότητα το όραμα της bwin.

Η κορδέλα των εγκαινίων κόπηκε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα από την Πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Dr. Παρασκευή Ορφανουδάκη και τη Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin, Ιωάννα Μπερίου. Φυσικά, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής κάλυψης.


Η Dr. Παρασκευή Ορφανουδάκη στάθηκε στην τεράστιας σημασίας προσφορά της bwin στους δύσκολους αυτούς καιρούς: «Φέτος που η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο στην Κρήτη, εορτάζει 40 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς σε βρέφη και παιδιά με αναπηρίες και ειδικές δεξιότητες, γινόμαστε αποδέκτες της πολύτιμης προσφοράς της εταιρείας bwin, την αποπεράτωσης της παιδικής χαράς μας. Το παιχνίδι δίνει την δυνατότητα σε παιδιά, παιδαγωγούς και θεραπευτές μέσα από την ψυχαγωγία να επιτυγχάνουν συγχρόνως εκπαιδευτικούς και θεραπευτικούς στόχους, καθώς και την κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, στόχους σημαντικούς για την περαιτέρω εξέλιξή τους. Γι' αυτό και η πρόσβαση στο παιχνίδι είναι σημαντική και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού. Ευχαριστούμε την bwin για την προσφορά και την στήριξή τους στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Ειδικά στους οικονομικά δύσκολους καιρούς που διανύουμε, όπου κάθε προσφορά είναι σημαντική».

Με τη σειρά της η κα Ιωάννα Μπερίου, δήλωσε: «Η πρόσβαση στο παιχνίδι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και φέτος και είμαστε ιδιαίτεροι περήφανοι, καθώς το πρώτο μας σημαντικό έργο στην Περιφέρεια, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid19, είναι στα Χανιά. Στην όμορφη και γραφική πόλη των Χανίων, σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ, δώσαμε όλη μας της αγάπη προκειμένου τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ να μπορούν να παίζουν πλέον σε παιχνίδια ειδικής κατασκευής».

Η χαρά των παιδιών την ώρα του παιχνιδιού, τα χαμόγελα και το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον κάποιο που κάθεται και παρακολουθεί θλιμμένο τα υπόλοιπα να παίζουν, αποτελεί την καλύτερη ανταμοιβή για τη bwin, η οποία θα συνεχίσει να προσφέρει με πολύπλευρες δράσεις σε κάθε τομέα της κοινωνίας που το έχει ανάγκη.

Περισσότερα για το βραβευμένο κοινωνικό αποτύπωμα της bwin μπορείτε να βρείτε στο bwincares.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου