Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Έρευνα για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στα παιδιά και τους εφήβους

Τους τελευταίους δύο μήνες η κοινωνία μας έχει έρθει αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κρίση, που πλήττει καταρχάς την υγεία, αλλά διαχέεται ταχύτατα σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού ιστού, στην εκπαίδευση, την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, τις ατομικές ελευθερίες και τις προσωπικές επιλογές. Ειδικά για τον πληθυσμό των παιδιών και των εφήβων υπάρχει μια ιδιαίτερη επιβάρυνση από την διακοπή της σχολικής φοίτησης και από την απομάκρυνση από τις παρέες των συνομηλίκων.

Στο πλαίσιο της κρίσης αυτής η Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συντονίζει και συμμετέχει σε σημαντικές ερευνητικές προσπάθειες: την μελέτη «HOPE», την καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων της γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, το πρόγραμμα «PANDEMental Project» και την μελέτη «Άγχος και ψυχική υγεία παιδιών κατά την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα». 

Η τελευταία αυτή μελέτη διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Φαρμακευτικής και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Σε αυτήν τη μελέτη αφορά το ερωτηματολόγιο για γονείς που θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.surveymonkey.com/r/CORONAQ_KIDS

Η συμπλήρωσή του είναι ανώνυμη, διαρκεί 5 περίπου λεπτά και θα μας βοηθήσει να καταγράψουμε και να αξιολογήσουμε τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Σας καλούμε όλους να το συμπληρώσετε και να το προωθήσετε σε φίλους και γνωστούς. Όσο περισσότερα δεδομένα συλλέξουμε, τόσο σαφέστερη θα είναι η εικόνα μας για τις επιπτώσεις της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης στα παιδιά μας.

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου