Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Eρευνα: Παιδιά που έπιναν πλήρες γάλα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο για περιττά κιλά

Επισκόπηση και μετα-ανάλυση του St. Michael's Hospital of Unity Health Toronto, ανακάλυψε ότι παιδιά που έπιναν πλήρες γάλα είχαν 40% χαμηλότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα σε σύγκριση με παιδιά που κατανάλωναν γάλα μειωμένων λιπαρών.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, ανέλυσε 28 μελέτες από 7 χώρες, που διερεύνησαν τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης αγελαδινού γάλακτος από παιδιά και του κινδύνου επιπλέον κιλών ή παχυσαρκίας.

Καμία από τις έρευνες σε 21.000 παιδιά ηλικίας 1 έως 18 ετών δεν έδειξε ότι παιδιά που έπιναν γάλα με χαμηλά λιπαρά είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Δεκαοχτώ από τις 28 έρευνες, υπέδειξαν ότι παιδιά που έπιναν πλήρες γάλα ήταν λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Ο Dr. Maguire, δήλωσε ότι στην επισκόπηση, παιδιά που ακολουθούσαν την τρέχουσα σύσταση του Καναδά για κατανάλωση γάλακτος με χαμηλά λιπαρά στην ηλικία των 2 ετών δεν ήταν πιο αδύνατα σε σχέση με παιδιά που κατανάλωναν πλήρες γάλα.

Ο ερευνητής, δήλωσε ότι όλες οι έρευνες που μελετήθηκαν ήταν παρατήρησης και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν το πλήρες γάλα προκάλεσε το χαμηλότερο κίνδυνο επιπλέον κιλών.

Εύη Ψωμιάδου
Πηγή: iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου