Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία όλης της χώρας. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα παιδιά τους μέχρι και τις 20 Μαΐου, ενώ φέτος στον Δήμο Λαρισαίων ξεκινά και η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, γεγονός που σημαίνει ότι τα παιδιά ηλικίας 4 ετών δεν θα έχουν τη δυνατότητα της επιλογής για παιδικό σταθμό αλλά θα εγγράφονται υποχρεωτικά σε νηπιαγωγείο στην τάξη προνηπίων.

Ήδη πολλοί γονείς βρέθηκαν χθες στα σχολεία της γειτονιάς τους προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά εγγραφής από τους εκπαιδευτικούς. Όσοι γονείς δεν γνωρίζουν σε ποιο νηπιαγωγείο ή δημοτικό σχολείο ανήκουν μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης dipe.lar.sch.gr και στην ενότητα χωροταξική κατανομή να το βρίσκουν βάζοντας τη διεύθυνση της κατοικίας τους. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι το βιβλιάριο υγείας των παιδιών στο οποίο θα πρέπει να φαίνεται ότι έχουν γίνει όλα τα εμβόλια, το ατομικό δελτίο υγείας του μαθητή, το οποίο προμηθεύονται οι γονείς από το νηπιαγωγείο, και το συμπληρώνει ο οικογενειακός γιατρός ή ο παιδίατρος, η αίτηση εγγραφής-υπεύθυνη δήλωση που επίσης δίνει το νηπιαγωγείο, όπως επίσης και ένα οποιοδήποτε έγγραφο ΔΕΚΟ το οποίο να αποδεικνύει τη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας που εγγράφει το παιδί στο νηπιαγωγείο. Τα ίδια ακριβώς δικαιολογητικά απαιτούνται και για την εγγραφή του παιδιού στο δημοτικό σχολείο, με τη διαφορά ότι επιπροσθέτως είναι απαραίτητη η βεβαίωση φοίτησης του παιδιού στο νηπιαγωγείο. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να εγγραφούν στο ολοήμερο πρόγραμμα θα πρέπει επιπρόσθετα να προσκομίσουν βεβαιώσεις εργασίας. Εγγραφές μετά τις 21 Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Με την υποβολή των δικαιολογητικών και την εγγραφή του παιδιού, οι γονείς παραλαμβάνουν από τους εκπαιδευτικούς και τον Σχολικό Οδηγό που απευθύνεται αποκλειστικά στους γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών των δημόσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν το ωράριο, τη φοίτηση, τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου και την επικοινωνία με το σχολείο.

Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου