Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου στο πάρκο «Σταύρος Νιάρχος»

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου για ενήλικες αλλά και για παιδιά άνω των 10 ετών διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ομώνυμο πάρκο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου (10 - 2 μ.μ.). 

Μικροί και μεγάλοι θα πάρουν συμβουλές από ειδικούς έτσι ώστε να κινούνται με ασφάλεια όταν κάνουν ποδήλατο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στον ποδηλατόδρομο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Εκπαιδευτές ποδηλάτου καλούν τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά 10 χρονών και πάνω, να παρακολουθήσουν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης. Θα δώσουν οδηγίες για τα θέματα στα οποία πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στους δρόμους και πώς ακριβώς θα πρέπει να ποδηλατούμε. Συμβουλές οπωσδήποτε χρήσιμες ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα όπου οι ποδηλατόδρομοι είναι ελάχιστοι. 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους ποδήλατα ή να νοικιάσουν από το ΚΠΙΣΝ (πληροφορίες ενοικίασης στο Κέντρο Επισκεπτών και εδώ). 

Σημειώνεται ότι πριν από κάθε βόλτα εξειδικευμένοι τεχνικοί ποδηλάτου θα ελέγχουν τα ποδήλατα για τυχόν μικροδιορθώσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παιδιά είναι ότι θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικα.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των μαθημάτων είναι από το περιοδικό MBIKE.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου