Όταν κανείς αποφασίζει να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα μαζί με την οικογένεια του, αυτομάτως καλείται να πάρει μια μεγάλη απόφαση, στην οποία πρέπει να εξετάσει σοβαρά πολλά και διαφορετικά κριτήρια.
Οι μετανάστες πρέπει να έχουν προνοήσει για τα πάντα: την πρόσβαση σε καλής ποιότητας και οικονομικά προσιτή εκπαίδευση, τις διαθέσιμες δραστηριότητες αναψυχής, την οικογενειακή ευημερία και άλλα πολλά.
Η InterNation είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς που ασχολείται με τους ανθρώπους που ζουν και δουλεύουν στο εξωτερικό.
Ο οργανισμός αυτός διεξήγαγε μια δημοσκόπηση στην οποία ζήτησε από πολλούς μετανάστες να βαθμολογήσουν 43 διαφορετικές πτυχές της ζωής τους στην ξένη χώρα, σε κλίμακα που ξεκινάει από το 1 και φτάνει έως το 7.
Η μοναδική προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί μια χώρα στην τελική έρευνα ήταν να έχει τουλάχιστον 31 συμμετέχοντες που έχουν παιδιά.
10. Γερμανία
Η Γερμανία προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας αλλά οι μετανάστες δείχνουν να προτιμούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε διεθνή σχολεία παρά σε εθνικά - μόνο το 7% των γονιών στέλνουν το παιδί τους σε γερμανικό σχολειό.
9. Βέλγιο
Η χώρα επανέκτησε την θέση της από την κατάταξη που είχε δημοσιευτεί το 2014, λόγω των «βελτιώσεων σε όλα τα επίπεδα, αλλά ιδίως λόγω των διαθέσιμων παροχών παιδικής φροντίδας και εκπαίδευσης».
8. Ταϊβάν
Η Ασιατική χώρα είχε πολύ θετικά αποτελέσματα αναφορικά με την ασφάλεια που παρέχει στα παιδιά, όπως επίσης και στην υποκατηγορία που η έρευνα ονομάζει «φιλική συμπεριφορά απέναντι σε οικογένειες με παιδιά».
7. Αυστραλία
Η Αυστραλία είχε καλά αποτελέσματα στις περισσότερες κατηγορίες, αλλά αυτό που την διέκρινε από τις υπόλοιπες χώρες είναι η ικανότητα της να παρέχει πολλές δραστηριότητες αναψυχής για τα παιδιά (τερμάτισε πρώτη στην σχετική κατηγορία).
6. Νορβηγία
Η χώρα ανέβηκε από την 17η θέση στην 6η μέσα σε έναν χρόνο και αυτό οφείλετε εν πολλοίς στις τεράστιες βελτιώσεις που έχει κάνει στον τομέα της φροντίδας και φύλαξης των παιδιών.
5. Σουηδία
Η Σουηδία έπεσε από την 3η στην 5η θέση λόγω μιας πτώσης που υπέστη στον τομέα της ποιότητας της εκπαίδευσης. «Αυτό μπορεί να συνδέεται με την κρίση που αντιμετωπίζει το Σουηδικό εκπαιδευτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια».
4. Αυστρία
Η χώρα έπεσε από την 1η θέση που κατείχε πέρσι, μάλλον λόγω της πτώσης που έδειξε να υπάρχει στην κατηγορία της οικογενειακής ευημερίας, αλλά και σε αυτήν της ποιότητας της εκπαίδευσης. «Επιπλέον, παρότι η Αυστρία δεν ήταν ποτέ ψηλά στην κατηγορία «φιλική συμπεριφορά απέναντι σε οικογένειες με παιδιά» τώρα έχει βρεθεί να είναι 3η από το τέλος στην σχετική λίστα.
3. Ισραήλ
Το Ισραήλ συνεχίζει την ανοδική του πορεία, ανεβαίνοντας άλλη μια θέση από την περσινή κατάταξη. «81% των γονιών που έχουν μεταναστεύσει εκεί, δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι με τις επιλογές που έχουν για την παιδική φροντίδα, όπως επίσης και για την εκπαίδευση».
2. Τσεχία
Η Τσεχία ανέβηκε από την 14η στην 2η θέση καθώς 74% των ερωτώμενων συμφώνησε πως η εκπαίδευση είναι οικονομικά πολύ προσιτή, αλλά όχι και της καλύτερης δυνατής ποιότητας.
1. Φινλανδία
Η χώρα τερμάτισε πρώτη καθώς κανένας μετανάστης γονιός δεν είχε κάτι αρνητικό να πει για τις παροχές υγείας, για την ασφάλεια των παιδιών, ή για την συνολικότερη ευημερία της οικογενείας του. 70% των γονιών συμφώνησαν πως η εκπαίδευση είναι άριστης ποιότητας- ενώ ενδεικτικά ο μέσος όρος όλων των άλλων χωρών μαζί είναι 21%.
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου