Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ποινή φυλάκισης για γονείς που τάιζαν το μωρό τους μόνο με φυτικό γάλα

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλε βελγικό δικαστήριο σε γονείς νεογέννητου που πέθανε από αφυδάτωση και υποσιτισμό επειδή για τέσσερις μήνες τρεφόταν αποκλειστικά με φυτικό γάλα. 

Οι γονείς του μικρού Λούκας που πέθανε σε ηλικία 7 μηνών, κρίθηκαν ένοχοι επειδή προκάλεσαν ακούσια το θάνατο του μωρού τους, ταΐζοντάς το για τέσσερις μήνες με γάλα από βρώμη, φαγόπυρο, ρύζι και κινόα. 

Ο μικρός Λούκας πέθανε τον Ιούνιο του 2014, την ώρα που μεταφερόταν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Χάσελτ, και ήταν μόλις 4,3 κιλά, αφυδατωμένος και υποσιτισμένος. 

Η μητέρα του δεν μπορούσε να παράξει μητρικό γάλα και το μωρό δεν έπινε το βρεφικό γάλα φόρμουλα αλλά το φυτικό γάλα στο οποίο κατέφυγαν οι γονείς στερείται των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ένα βρέφος στο πρώτο έτος της ζωής του. 

Οι γονείς δήλωσαν ότι είχαν καταφύγει σε αυτή τη λύση του φυτικού γάλακτος επειδή πίστευαν ότι ο Λούκας είχε δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη.

Ο δικηγόρος των γονέων δήλωσε στο δικαστήριο ότι η μητέρα είχε σηκωθεί αρκετές φορές τη νύχτα για να προσπαθήσει να ταΐσει τον Λούκα και ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία γι'αυτό. 

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου