Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσουν μαθήματα τα προσφυγόπουλα

Οι εκπαιδευτικοί που προσελήφθησαν για να διδάξουν στα 100 προσφυγόπουλα της δομής στο Κουτσόχερο παρουσιάζονται σήμερα στις σχολικές μονάδες της Λάρισας, όπου θα φοιτήσουν τα παιδιά στην απογευματινή ζώνη 14.00-18.00.

Εως τώρα 10 αναπληρωτές δάσκαλοι έχουν προσληφθεί με την περιφερειακή Δ/νση Θεσσαλίας να έχει ζητήσει και άλλους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν σεμινάρια από σχολικούς συμβούλους και τα 85 παιδάκια του δημοτικού εκτιμάται ότι θα αρχίσουν τα μαθήματα τις επόμενες ημέρες.

Στη δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο αναμένεται να φτάσουν και άλλα προσφυγόπουλα με τις οικογένειές τους και αυτές τις μέρες διευθετούνται ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά των παιδιών, τα δρομολόγια προς τα σχολεία και τη διαμόρφωση των χώρων στα σχολεία.

Τα πρώτα 85 προσφυγόπουλα θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο 26ο δημοτικό σχολείο Λάρισας (συνοικία Αγ. Θωμά), στο δημοτικό Τερψιθέας και στο δημοτικό Κοιλάδας, ενώ έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από την πλευρά γονέων στο 26ο δημοτικό σχολείο. Μάλιστα έκαναν μυστική ψηφοφορία για το αν θέλουν ή όχι να φοιτήσουν στο σχολείο προσφυγόπουλα με το αποτέλεσμα, όπως ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων ισχυρίζεται, να είναι αρνητικό σε ποσοστό 94% και τις αρμόδιες αρχές να απαντούν ότι η Πολιτεία επιλέγει και αποφασίζει και όχι οι γονείς για το ζήτημα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας « ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ »

«Οι εκπαιδευτικοί, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι με την οργάνωση της βοήθειας προς τους πρόσφυγες. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να διευκολύνει αποφασιστικά ώστε όλα τα παιδιά και όλες οι ομάδες πολιτών να ξεπεράσουν τυχόν δυσκολίες και δυστοκίες και να κάνει την εκπαίδευση ελκυστική σε όλες και όλους και τα δημόσια σχολεία χώρο κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών του κάθε μαθητή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας « ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » καταγγέλλει κάθε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού ενόψει της υποδοχής των παιδιών των προσφύγων στα Δημόσια Σχολεία του Λάρισας.

Οι εκπαιδευτικοί δεν εκφοβίζονται. Αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε ζωντανή τη δημόσια εκπαίδευση που η πολιτεία έχει εγκαταλείψει, υπερασπιζόμαστε με αξιοπρέπεια τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τα εργασιακά μας δικαιώματά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, πατρίδας.

Η συνάδελφος Δ/ντρια του 26ου Δημοτικού Λάρισας εκτελεί άριστα τα καθήκοντα της που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο και δε χρειάζονται υποδείξεις στο έργο της. Έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην προσπάθειά της να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την υποδοχή των παιδιών των προσφύγων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα παιδιά που βίωσαν τον πόλεμο, τη φτώχεια και την προσφυγιά για τα οποία τα ίδια δεν φέρνουν καμία ευθύνη.Τους καλούμε να απομονώσουν τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές.

Παράλληλα τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στην υποδοχή των παιδιών των προσφύγων στα Δημόσια Σχολεία της Λάρισας.»

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου