Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Το ιδανικό βραδινό μενού για να μαθαίνουν τα παιδιά μαζί σας σωστές διατροφικές συνήθειες

Το βράδυ, μετά απο μια απαιτητική ημέρα, είναι η ώρα που το παιδί πρέπει να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί από το συχνό απαιτητικό του πρόγραμμα. Το βραδινό γεύμα του παιδιού συμπληρώνει τις διατροφικές ανάγκες της ημέρας του και είναι σημαντικό να μην παραλείπεται.

Καλό βραδινό είναι το σωστό βραδινό

Με την προυπόθεση ότι το παιδί έχει καταναλώσει ένα σωστό μεσημεριανό και απογευματινό σνακ, τότε το βραδινό γεύμα θα πρέπει:

*Να είναι πιο "ελαφρύ" και εύπετο από το μεσημεριανό γεύμα χωρίς πολλά καρυκεύματα ή τηγανιτά τρόφιμα που μπορεί να επιβαρύνουν τη διαδικασία της πέψης

*Να καταναλώνεται τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της πέψης

*Να καταναλώνεται σε ήρεμο περιβάλλον, στην τραπεζαρία ή στην κουζίνα και όχι στο κρεβάτι του παιδιού ή στον καναπέ

Το ιδανικό βραδινό μενού

Για το βραδινό γεύμα ισχύουν οι βασικές αρχές όπως και στο μεσημεριανό, δηλαδή πληρότητα, ποικιλία και ποσότητα. Ενδεικτικές επιλογές από κάθε ομάδα τροφίμων είναι οι εξής:

Ψωμί και δημητριακά: Ψωμί ολικής αλέσεως, δημητριακά ολικής αλέσεως, ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτα, παξιμάδι ολικής αλέσεως, αραβική πίτα, ποπ κορν

Γάλα/ Γαλακτοκομικά και Κρέας: Γάλα, γιαούρτι, τυρί, αυγό ή ομελέτα, φέτες γαλοπούλας, λουκάνικα γαλοπούλας, τόνος

Φρούτα και λαχανικά: Οποιοδήποτε φρούτο, σαλάτες, σούπα λαχανικών, πουρές λαχανικών

Μπορείτε να κάνετε το βραδινό γεύμα, μια ευχάριστη και ταυτόχρονη διδακτική δραστηριότητα, ετοιμάζοντας συνταγές από διάφορε κουζίνες του κόσμου όπως ιταλική ή μεξικανική ή δίνοντας ονόματα σχήματα στο βραδινό γεύμα πχ. σάντουιτσς "γατάκια" ή σαλάτα του αγαπημένου ήρωα του παιδιού.

Πηγή: infokids

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου