Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ένα στα 68 παιδιά στις ΗΠΑ πάσχει από κάποια διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, δηλαδή 30% περισσότερα από το 2012

Ένα στα 68 παιδιά στις ΗΠΑ είναι αυτιστικό, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών που δημοσιεύθηκαν σήμερα, γεγονός που σηματοδοτεί μια αύξηση 30% σε σχέση με το 2012.

Πριν δύο χρόνια ένα παιδί στα 88 έπασχε από διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, αναφέρει το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ένα παιδί στα 68, δηλαδή 14,7 παιδιά στα χίλια ηλικίας οκτώ ετών πάσχουν από κάποια διαταραχή, διευκρινίζει το CDC.

Οι αριθμοί εξακολουθούν να δείχνουν ότι ο αυτισμός είναι πέντε φορές πιο συχνός στα αγόρια απ’ ό,τι στα κορίτσια, με ένα αγόρι στα 42 να πάσχει από κάποια διαταραχή, έναντι ενός κοριτσιού στα 189.

Επίσης ο αυτισμός είναι πιο συχνός στα παιδιά των λευκών απ’ ό,τι σε αυτά των μαύρων ή των ισπανόφωνων, επισημαίνει η έκθεση του CDC.

Εξάλλου η έκθεση αποκαλύπτει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο αυτισμός διαγιγνώσκεται στην ηλικία των 4 ετών, παρότι το σύνδρομο μπορεί να εντοπιστεί ήδη από τα 2.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε η διάγνωση να γίνεται νωρίτερα», δήλωσε η δρ. Κολίν Μπόιλ, διευθύντρια του εθνικού κέντρου γενετικών ανωμαλιών και προβλημάτων ανάπτυξης του CDC. «Η έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή για να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή αυτών των παιδιών», υπογράμμισε.

Ε.Μ.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Πηγή: Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου