Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Φιάξτε μπισκότα με βρώμη και μέλι ειδικά για παιδιά!

Τα συγκεκριμένα μπισκότα αποτελούν μια πιο ισορροπημένη επιλογή σε σχέση με πολλές συνηθισμένες συνταγές μπισκότων που κυκλοφορούν στην αγορά. Προσφέρουν αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως διαιτητικές ίνες και βιταμίνες Β, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Παράλληλα είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά, εφόσον δεν περιέχουν ζωικά λίπη, όπως το βούτυρο. Καθώς δεν περιέχουν ζωικά παράγωγα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως γλύκισμα σε περιόδους νηστείας.

Μερίδες: Περίπου 20-25 τεμάχια

Υλικά:
2 κούπες βρώμη
1 κούπα καρύδια
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μέλι
Μια μικρή πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αλέθουμε τη βρώμη σε ένα μούλτι ή μπλέντερ.
Στη συνέχεια αλέθουμε τα καρύδια στο μούλτι ή το μπλέντερ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα αλεσμένα καρύδια και το αλάτι και το αλεύρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Εάν το μίγμα είναι πολύ κολλώδες, μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο περισσότερο αλεύρι.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και είναι έτοιμα! Στη συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε εναλλακτικά και άλλα υλικά όπως σταφίδες ή σταγόνες κουβερτούρας.

Η συνταγή από το EYZHN. Ένα πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Πολιτισμού & Αθλητισμού. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών, μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Το πρόγραμμα Αξιολόγησης, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δράσεις του ΕΥΖΗΝ, διενεργείται στα σχολεία με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. Οι υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και τη Nestlé Ελλάς.

Πηγή: news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου