Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ημέρα... «Αντι-Μαλάλα» θεσπίστηκε στα σχολεία του Πακιστάν

Είναι η νεότερη νομπελίστρια Ειρήνης. Η δουλειά της πάνω στο δικαίωμα των κοριτσιών του Πακιστάν στην εκπαίδευση έχει αναγνωριστεί διεθνώς και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την άνανδρη επίθεση των Ταλιμπάν εις βάρος της. Κι όμως, η Μαλάλα Γιουσαφζάι εξακολουθεί να είναι το μαύρο πρόβατο στη χώρα της και από φέτος μάλιστα έχει τη δική της «αντι-Μαλάλα» Ημέρα. 

Στις 10 Νοεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που ο ΟΗΕ έχει κηρύξει ως Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για τη Μαλάλα και άλλα 32 εκατ. κορίτσια, τα ιδιωτικά σχολεία του Πακιστάν – περίπου 150.000 – γιόρτασαν ακριβώς το αντίθετο, την Ημέρα «Δεν με λένε Μαλάλα» (κατά παράφραση του τίτλου του βιβλίου της «Με λένε Μαλάλα»). 

Στο εξής λοιπόν, η 10η Νοεμβρίου στο Πακιστάν θα είναι αφιερωμένη στη σφοδρή κριτική στην πακιστανή έφηβη, η οποία - κατά τα λεγόμενα του διευθυντή τής ομοσπονδίας των πακιστανικών ιδιωτικών σχολείων Μίρζα Κασίφ Αλί - πολεμά το Ισλάμ, αλλά και το Πακιστάν. 

«Η Μαλάλα άσκησε κριτική στην πακιστανική ιδεολογία, όπως επίσης και στη θρησκεία και το σύνταγμα της χώρας», τόνισε ο Αλί σε επικοινωνία που είχε με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News. Η αντι-Μαλάλα Ημέρα, πρόσθεσε, θα εξακολουθήσει να υφίσταται έως ότου η νομπελίστρια αποκηρύξει «τα σκουπίδια κατά του Ισλάμ» που αναφέρει στο βιβλίο της.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου