Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Το παιδί που δεν μπορούσε να ανοίξει το στόμα του

Οι Andrew Scott και Amy Miville έχουν πάει τον  γιο τους σε αμέτρητους ειδικούς προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της αδυναμίας του παιδιού να ανοίξει το στόμα του, κάτι που εμφανίστηκε από την στιγμή της γέννησής του, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ειδήσεων του ABC. Οι γιατροί αναφέρουν ότι πρόκειται για μια σπάνια κατάσταση, που συνήθως είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης επιπλέον ιστού ή κάποιου προβλήματος των αρθρώσεων. Ωστόσο, στην περίπτωση του Wyatt η αξονική και η μαγνητική τομογραφία έδειξαν ότι όλα είναι φυσιολογικά. 

Κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει με το αγόρι, το οποίο παρέμεινε στο Νοσοκομείο Παίδων στο Οντάριο (Children’s Hospital of Eastern Ontario) για τους πρώτους μήνες της ζωής του, και δεν μπορεί να ανοίξει το στόμα του. Η οικογένεια έχει αντιμετωπίσει πολλά άσχημα επεισόδια πνιγμού από τότε. 

«Κανείς δεν μπορεί να μας πει αν ο Wyatt θα καλυτερέψει σε 2 χρόνια, σε 5, σε 10 ή αν θα τρέφεται με σωληνάκι σε όλη του τη ζωή», είπε η μητέρα στο CBC. «Όλα τα άλλα του είναι φυσιολογικά. Θέλω να ζήσει όπως και τα αδέρφια του». Χωρίς να έχουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους, οι γονείς του μικρού στρα΄φηκαν για βοήθεια στο διαδίκτυο δημιουργώντας την σελίδα «What’s wrong with Wyatt ?” («Τι συμβαίνει στον Wyatt;»). Στην ιστοσελίδα περιγράφουν την ιστορία του Wyatt και τις εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί. Κάποιες από τις θεωρίες που έχουν ακούσει μέχρι τώρα αναφέρουν σοβαρό πρόβλημα στο πίσω μέρος της γλώσσας, πρόβλημα στο θυροειδή, εγκεφαλικό επεισόδειο κατά τη γέννηση. Χιλιάδες θεωρίες έχουν διατυπωθεί στη σελίδα. 

«Έχουμε πάρει πάρα πολλές απόψεις – πληροφορίες, αν και τις τελευταίες μέρες έχει μειωθεί ο αριθμός τους», ανέφερε ο Scott σε e- mail του στην Huffington Post. «Ίσως μάλιστα έχουμε βρει μια παρόμοια περίπτωση στις ΗΠΑ. Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι. Περιμένουμε την άποψη των γιατρών του Wyatt». 

«Ακόμα και τίποτα να μην βγει, έχουμε καταλάβει πια ότι δεν είμαστε μόνοι μας και ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες που τα παιδιά τους δεν έχουν διάγνωση ή έχουν μια λανθασμένη/ανεπαρκή διάγνωση» αναφέρει. «Έχουμε πάρει μηνύματα από γιατρούς, νοσοκόμες, επιστήμονες, φαρμακοποιούς, γονείς, ερευνητές, θεραπευτές, τρελούς και ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται. Εξετάσαμε προσεκτικά πάνω από 400 e-mail για να βρούμε στοιχεία που θα βοηθήσουν τους γιατρούς μας». 

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με την οικογένεια του Wyatt, μπορείτε να το κάνετε μέσω της ιστοσελίδας “What’s Wrong With Wyatt?


Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου