Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

«Κάρβουνο», μια παράσταση του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος

Μια άλλη προσέγγιση του διαφορετικού και τη δυνατότητα εξοικείωσης μαζί του μας δίνει η παράσταση του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος με τη νέα τους παραγωγή με τίτλο «Κάρβουνο». Πρόκειται για σύνθεση που βασίζεται σε αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων, αληθινές μαρτυρίες και τραγούδια της εποχής και η οποία θα παιχθεί στη μόνιμη και ειδικά διαμορφωμένη στέγη τους, στου Ψυρρή.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο έρωτας ενός ζευγαριού στα χρόνια του Εμφυλίου. Και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου αυτού που συνυπάρχουν επί σκηνής κωφοί και ακούοντες ηθοποιοί. Με τον τρόπο αυτόν μοιράζονται τους ίδιους ρόλους συμπράττοντας σε ένα πείραμα που στόχο έχει την απόλυτη ενσωμάτωση και συνεργασία τους.

Το Θέατρο Κωφών Ελλάδος (ΘΚΕ) ιδρύθηκε το 1983 και έκτοτε παρουσιάζει τις παραγωγές του στην Αθήνα (Εθνικό Θέατρο, Ελυζέ, Ακάδημος, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ (Αμερική, Φινλανδία, Ισπανία, Δανία, Γαλλία). Ανάμεσα στα έργα που έχει ανεβάσει περιλαμβάνονται και τα: «Ο ποντικός και η θυγατέρα του», «Θάψτε τους νεκρούς», «Ενας ακούων στη χώρα των κωφών» και «Αγρια Δύση» σε σκηνοθεσία της Νέλλης Καρρά καθώς και την παράσταση «Η πεντάμορφη και το τέρας» σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντή, που είναι κωφός σκηνοθέτης. Από το 1994, που απέκτησε μόνιμη επαγγελματική σκηνή, στην πλατεία Κουμουνδούρου, συνεχίζει με πλούσια εργογραφία («Με δύναμη από την Κηφισιά», «41 μέρες», «Ξένοι» κ.ά.).

πότε & πού:
Σαχτούρη 8-10, Ψυρρή (τηλ. 6985765.550 & 6945390.799). Εισιτήρια: 7 - 10 € Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30. Ως τις 13 Απριλίου 2014.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Κάρβουνο» από το Θέατρο Κωφών 
Σύλληψη - σκηνοθεσία: Βασίλης Βηλαράς 
Διερμηνεία - χρονισμός: Σοφία Ρομπόλη
Σκηνικά - κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Φωτισμοί: Ανδριάνα Δακανάλη
Βίντεο - Sound design: Αλέξανδρος Βηλαράς
Ζωγραφική σκηνικού: Κατερίνα Ανδρέου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βούλα Βερδελή
Παίζουν οι κωφοί ηθοποιοί: Απόστολος Γιαννόπουλος, Σοφία Ζιάβρα, Ευανθία Πλαχούρα και οι ακούοντες ηθοποιοί: Γιάννης Ιωάννου, Βασιλική Σουρρή, Πηνελόπη Τσούτσουβα.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου