Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Τα παιδιά μεταναστών και το δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια


Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου παρουσίασε σήμερα την ενημερωτική της καμπάνια για το δικαίωμα των παιδιών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα στην ελληνική ιθαγένεια, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος. Η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη μετέφερε την ιστορία του μικρού Γιάννη: «Η μαμά και ο μπαμπάς ήρθαν από μια μακρινή χώρα που τη λένε Πακιστάν. Την έχω δει στο χάρτη. Μια παλάμη είναι, αλλά μη νομίζετε, κι η Ελλάδα μια παλάμη είναι». Ο Αντώνης Καφετζόπουλος επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι μετακινήσεις των ανθρώπων ήταν πάντα η κινητήριος δύναμη που κατάφερε να κάνει αυτόν τον πλανήτη, πλανήτη των ανθρώπων. Η Κατεβάν Ντιναλισβίλι επισήμανε πως χάρη στους ανθρώπους που βλέπουν κάτι πέρα από τη γλώσσα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της στη χώρα: «Η Ελλάδα είναι πλέον δική μου πατρίδα και, όταν μιλάω για εμάς, μιλάω πλέον και εσάς και εμένα μαζί». Τέλος, ο ηθοποιός Στέφανος Μουαγκιέ τόνισε πως δεν υπάρχουν ξένες ψυχές, υπάρχουν μόνο ψυχές που ξενίζουν.
Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα σποτ που θα προβληθούν κατόπιν έγκρισης του ΕΣΡ σε τηλεοπτικά κανάλια, και θα διαχυθούν από το διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι πως τα παιδιά των μεταναστών που έχουν φέρει τη ζωή τους εδώ έχουν δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια. 
Δείτε τα υπόλοιπα σποτ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου