Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

«Η διασκέδαση είναι για όλους»: εκδήλωση με λέιζερ - paintball για ΑμεΑ

Με σύνθημα «Η διασκέδαση είναι για όλους» θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στη Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης η εκδήλωση Wheelchair in Motion, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου με σημείο συνάντησης το κλειστό γυμναστήριο «Κονταξοπούλειο».

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι παιχνιδιάρικος, όπως και το θέμα της, θέτοντας στην ουσία τις αναπηρικές καρέκλες σε κίνηση. «Θέλουμε να δώσουμε ένα κίνητρο για τα άτομα με αναπηρία να βγουν από το σπίτι διασκεδάζοντας» δηλώνει στο «Βήμα» ο κ. Ιωάννης Γκέλσης, ένας εκ των υπευθύνων της εκδήλωσης. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να διασκεδάσουν μέσω του παιχνιδιού δράσης Laser Tag, ένα παιχνίδι φιλικό προς τα ΑμεΑ -ειδικά σε όσους χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο- αλλά και μη.

«Είναι ένα γρήγορο, ομαδικό παιχνίδι το οποίο περιλαμβάνει εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας και απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών με ή χωρίς αναπηρία» δηλώνει ο κ. Γκέλσης εξηγώντας πως το Laser Tag προσφέρει μια πρωτότυπη διασκέδαση που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, συνδυάζοντας περιπέτεια, δράση, σύγχρονη τεχνολογία και ασφάλεια.

«Πρόκειται για ένα ομαδικό παιχνίδι δράσης, ένα ηλεκτρονικό paintball το οποίο χρησιμοποιεί υπέρυθρη ακτινοβολία. Θεωρείται ως ένα από τα ασφαλέστερα του είδους παιχνίδια καθώς δεν πονάει, δεν λερώνει και δεν χρειάζεται προστατευτικό εξοπλισμό ενώ ο χώρος του γηπέδου θα είναι ειδικά διαμορφωμένος με χαρτόκουτα ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα» δηλώνει ο κ. Γκέλσης.

«Βασικός μας στόχος είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ στον αθλητισμό και στην ψυχαγωγία, αλλά και η αναβίωση των συναισθημάτων αισιοδοξίας και δύναμης που άφησε στους συμμετέχοντες η προηγούμενη διοργάνωση στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετείχαν περίπου 50 με άτομα» δηλώνει ο κ. Γκέλσης.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και μαθητές από τα σχολεία της περιοχής, οι οποίοι εκτός από το παιχνίδι θα παρακολουθήσουν και μια ενημερωτική ομιλία από τον δημιουργό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μύες εν δράσει» κ. Βαγγέλη Κονταξάκηγια τα θέματα αναπηρίας και προσβασιμότητας. «Θέλουμε να ενημερώσουμε τους αυριανούς πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με ανάγκες» υπογραμμίζει ο κ. Γκέλσης.

Η εκδήλωση υλοποιείται με την υποστήριξη του «kinesiotherapy.gr», του «the REalHABILITATION team» και αποτελεί πρωτοβουλία του ομίλου εταιριών προϊόντων υγείας και αποκατάστασης ΑLLMED, σε συνεργασία με την Battlefield Live Hellas και τη JP Productions.

Το παιχνίδι ξεκινά στις 10.30 στο «Κονταξοπούλειο» δημοτικό αθλητικό κέντρο Ωραιοκάστρου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε με την υποστήριξη του Δήμου Ωραιοκάστρου στο τηλέφωνο 6943 524285.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου