Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

IDEA Day 2013 Θεσσαλονίκη

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2013
Θεσσαλονίκη 22-23 Νοεμβρίου 2013
Διημερίδα - επιμορφωτικο σεμιναριο
"Εκπαίδευση και Θέατρο : Η Παιδαγωγική της Ειρήνης"
Εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια, Καλλιτεχνικά δρώμενα

Οι άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούν οι εισηγήσεις και τα βιωματικά εργαστήρια είναι η παιδαγωγική της ειρήνης, η αντιρατσιστική εκπαίδευση, η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, η αλληλεγγύη, η διαφορετικότητα, ο εκφοβισμός, η διαχείριση συγκρούσεων, κ.α 

Τόπος: 1ο Λύκειο Συκεών - Θεσσαλονίκη (Επταπυργίου 150, λεωφορείο 23 από την αφετηρία της Πλατείας Ελευθερίας και στάση «Σχολείο» στο Επταπύργιο) 
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 22-11-2013
17.00 – 18.00: Εγγραφές - Δηλώσεις εργαστηρίων (θα γίνουν μόνο την Παρασκευή)
18.00 – 18.20: Έναρξη – Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
18.20 – 19.40: Εισηγήσεις
19.40 – 20.00: Συζήτηση
20.00 – 20.30: Διάλειμμα
20.30 – 21.15 Καλλιτεχνικά δρώμενα 
Σάββατο 23-11-2013
09.30 – 12.30: Α΄ κύκλος εργαστηρίων
12.30 – 13.30: Διάλειμμα
13.30 – 16.30: Β΄ κύκλος εργαστηρίων 
16.30 – 16.45: Βεβαιώσεις
16.45 – 17.15 Κλείσιμο – Καλλιτεχνικό δρώμενο

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει εισηγήσεις από τους Ιωάννα Μπίμπου – Νάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κλινικής Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ, Κυριάκο Μπονίδη, Αναπληρωτή καθηγητή Σχολικής Παιδαγωγικής και Παιδαγωγικής της Ειρήνης, Α.Π.Θ,Σοφία Συμεωνίδου, Ψυχοδραματίστρια – Εκπαιδεύτρια Ψυχοδράματος, και Γιώργο Τσιάκαλο καθηγητή Παιδαγωγικής στο Α.Π.Θ. Θα ακολουθήσει συζήτηση, και καλλιτεχνικά δρώμενα από το Εργαστήρι Τέχνης και Δημιουργίας «Ανεμόσκαλα» και την Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ» καθώς και από την Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" -θεατρική ομάδα Παπαλάνγκι).
Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν τρίωρα βιωματικά εργαστήρια, σε δύο κύκλους, τα οποία θα συντονίσουν οι Άβρα Αυδή, φιλόλογος, δασκάλα δράματος/θεάτρου, Αρβανιτίδου Βιργινία, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, (MEd Στη Γλωσσική & Πολιτισμική Παιδεία, PhD Στην Παιδαγωγική της Ειρήνης), Γιαγκούλη Χριστίνα, θεατροπαιδαγωγός, ηθοποιός, Τριανταφυλλιά Δημοπούλου, ηθοποιός, κινηματογραφίστρια, Καραβίτη Πολυξένη, φιλόλογος, παιδαγωγός θεάτρου / δράματος, Μάρθα Κατσαρίδου, δασκάλα, παιδαγωγός θεάτρου, δρ. ΑΠΘ, Koldobika Vio, παιδαγωγός θεάτρου, Κοντογουλίδου Μαριλένα, Θεατρολόγος-εκπαιδευτικός, Λιόλιου Χαρά, θεατρολόγος – παιδαγωγός, Μανιτάκης Βαγγέλης, θεατρολόγος, ηθοποιός,Μητσιάλη Αλεξάνδρα, Συγγραφέας-Φιλόλογος, Παπαδήμου Πάττυ, Εκπαιδευτικός, μετεκπαιδευθείσα Δ.Δ.Ε., Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ., Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΔΔΠΜΣ «Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης»-Α.Π.Θ, Γιάννης Πουταχίδης, θεατροπαιδαγωγός, Σοφία Συμεωνίδου, Ψυχοδραματίστρια – Εκπαιδεύτρια Ψυχοδράματος, Αθανασία Τέλλιου / Patrizia Deiala, “ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία”, Χατζηγεωργίου Μελίνα, δασκάλα θεάτρου/δράματος, εκπαιδευτικός. Καλλιτεχνικό δρώμενο από τη «Σχεδία στην Πόλη»

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν, απευθύνονται σε 150 συμμετέχοντες. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Α.Π.Θ. Η κράτηση θέσης γίνεται με βάση τη χρονική σειρά αποστολής της αίτησης. Σε περίπτωση συμπλήρωσης του αριθμού συμμετεχόντων θα δημιουργηθεί λίστα αναμονής. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, που θα παρακολουθήσουνόλη τη διημερίδα, θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Παρακαλούμε να στείλετε την ΑΙΤΗΣΗ μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2013 στη διεύθυνσηtsolaki@theatroedu.gr ή tsolakid@otenet.gr
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Βορ. Ελλάδας
Συνεργαζόμενοι φορείς: Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου