Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Δήμος Βύρωνα: Ξεκινούν οι Ομάδες Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων

«Επτά βήματα για την κατανόηση και αντιμετώπιση της συμπεριφοράς του παιδιού σας» είναι το θέμα των Ομάδων Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά η Κοινωνική Υπηρεσία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Βύρωνα.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα 12:00-13:30, και κάθε ομάδα θα ολοκληρώνεται σε επτά συναντήσεις.

Οι συναντήσεις της πρώτης ομάδας, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν γονείς του 3ου, 6ου και 7ου παιδικού σταθμού, ξεκινάνε την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα Ομάδες για τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στους υπόλοιπους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας.

Στις ομάδες ψυχοεκπαίδευσης, με συντονίστρια την ψυχολόγο των Παιδικών Σταθμών Μαριλίνα Μπαδικιάν, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα:

- να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με τα αναπτυξιακά στάδια και την εξελικτική πορεία των παιδιών
- να επεξεργαστούν θέματα όπως η κατανόηση της συμπεριφοράς του παιδιού, η επικοινωνία στην οικογένεια, η οριοθέτηση, η κοινωνικοποίηση κ.ά.
- να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις
- να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους και να δεχθούν υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.

Οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα ενημερωθούν από τις προϊστάμενες και το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών.

Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν πρωινές ώρες στο τηλ.210-7608466.

Πηγή: localit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου