Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Τους δίνουν όπλο ακόμα και αν δεν βλέπουν

Μπορεί ένας τυφλός να έχει στην κατοχή του όπλο;
Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί στις αρχές της Νότιας Ντακότα.

Η πολιτεία σκέφτεται να υιοθετήσει νόμο ανάλογο με αυτόν της γειτονικής Αϊόβα, όπου άνθρωποι με μειωμένη η και καθόλου όραση μπορούν νόμιμα να έχουν όπλο στην κατοχή τους.

Οι υπέρμαχοι του νόμου δηλώνουν ότι βοηθά τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να προσαρμοστούν πιο εύκολα στην κοινωνία. 

«Αν είναι νομικά σε θέση να αποκτήσουν όπλο, ο νόμος δεν το απαγορεύει ούτε απαιτεί από εμάς να κάνουμε τεστ οράσεως» δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μινεχάχα, Μάικ Μίλστεντ.

Για να μπορεί να έχει κάποιος όπλο στη Νότια Ντακότα αρκεί μια απλή άδεια. Εκπρόσωποι οργανισμών για τα δικαιώματα των τυφλών δηλώνουν ότι ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους, ανεξαρτήτως από το αν έχουν μειωμένη όραση.

Πάντως δεν είναι πολλοί οι τυφλοί που επιχειρούν να αποκτήσουν όπλο, αφού σύμφωνα με τον σερίφη λίγοι είναι οι κάτοικοι με προβλήματα όρασης που έχουν κάνει αίτηση για άδεια οπλοφορίας. 

Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 270 εκατομμύρια όπλα, σε μία χώρα με περισσότερους από 300 εκατομμύρια κατοίκους. Αυτό αναλογεί σε 90 όπλα για κάθε 100 κατοίκους.

Πηγή:  euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου